3D Touch – iPhone 6S va avea Force Touch care distinge 3 niveluri de atingeri

3D Touch Display Force Touch iPhone 6S3D Touch Display este denumirea pe care compania Apple a ales-o pentru sistemul Force Touch implementat in iPhone 6S si diferenta fata de cel existent in Apple Watch sau MacBook-uri i-a motivat pe cei din Cupertino sa aleaga o denumire noua pentru tehnologie.

Daca Force Touch-ul din MacBook sau Apple Watch distinge intre doua tipuri de apasari, sistemul 3D Touch Display din iPhone 6S ar urma sa poata face distinctia dintre trei niveluri de apasari facute pe ecran: o atingere usoara, o apasare normala si o apasare puternica.

In baza sistemului complex prin care Force Touch din iPhone 6S functioneaza, compania Apple a ales denumirea 3D Touch Display deoarece vorbim practic despre “trei dimensiuni” de interactiune cu ecranul, lucru inexistent in vechile produsel.

V-am spus acum cateva saptamani cum functioneaza Force Touch pe iPhone 6S, iar faptul ca sistemul este numit 3D Touch Display pune putin in context functiile despre care v-am vorbit atunci, compania Apple urmand a ne oferi o multitudine de optiuni de control pentru aplicatii.

3D Touch Display este functia principala a iPhone 6S

Acest 3D Touch Display nu va fi disponibil exclusiv in iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, compania Apple intentionand sa il implementeze si in iPad Pro, acolo stylus-ul urmand a oferi si mai multe functii in baza distinctiei dintre cele trei tipuri de atingeri.

3D Touch Display va functiona si cu un sistem de taptic feedback, astfel ca de fiecare data cand vom face o apasare de un anumit tip vom simti si o vibratie in varful degetelor pentru a ne da de inteles ca ecranul a interpretat atingerea noastra.

Daca pana acum Force Touch parea ceva banal in iPhone 6S, informatiile privind existenta 3D Touch Display si a faptului ca in realitate vorbim despre o tehnologie care face distinctie intre 3 tipuri de atingeri ma fac sa privesc terminalul cu totul altfel.

Zilele trecute Huawei Mate S a fost prezentat ca primul smartphone cu Force Touch, insa compania Apple pregateste cu totul altceva pentru 3D Touch Display din iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Conferinta pentru prezentarea iPhone 6S urmeaza sa aiba loc miercuri, 9 septembrie, insa intre timp va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro, faceti un bookmark primei pagini a iDevice.ro, abonati-va la newsletter sau abonati-va la notificarile desktop pentru a primi cele mai noi stiri din lumea tehnologiei.

7 COMENTARII

  1. Cumva pana acum o atingere usoara era catalogata ca o eroare, ne-intentionata..sper ca acum cand atingem usor din greseala sa nu intre acest sistem in aplicare

  2. Povestea se repeta exact ca si in cazul Retina Display…un nume pompos care va ramane in mintea tuturor si iti dă impresia ca este ceva extrem de complicat.
    Nu ar putea sa mai prezinte acum ca si Force Touch sistemul pt ca ar suna penibil tinand cont ca au prezentat cei de la Huawey, asa ca ii ofera acest nume 3D Touch Display…se pricep americanii sa faca totul din vorbe.

    In schimb, un stylus cu Force Touch, ala ar fi mai interesant de vazut. Sa poti sa scrii cu el spre exemplu si sa faca diferenta cand apesi mai tare si mai usor sa sa iti redea exact ca si pixul pe foaie cum apesi tu. Asta pare cv mai interesant.

  3. ultima parte nu este exact asa cum este si la Note? adica nu poti sa scrii cu stylus la fel ca si cum ai scrie cu pixul pe foaie?

  4. @Kovács Péter: E primul si ultimul avertisment, daca nu vorbesti frumos si mai jignesti utilizatorii, n-am de ales decat sa iti moderez comentariile. Aici vorbesc despre comentariul dat impreuna cu clipul asta inainte sa il publici pe cel pe care ti l-am aprobat.
    E valabil si pentru restul dintre voi. E chiar atat de greu sa va respectati opiniile si sa vorbiti frumos ?