Huawei Mate S este primul smartphone cu Force Touch

Huawei Mate S smartphone Force TouchHuawei Mate S este primul smartphone cu Force Touch si a fost prezentat in cursul acestei zile in cadrul IFA Berlin 2015, terminalul aducand aceasta tehnologie pentru telefoanele inteligente inaintea iPhone 6S.

Desi este arhicunoscut faptul ca iPhone 6S are Force Touch, iata ca primul smartphone care este prezentat cu aceasta tehnologie este Huawei Mate S, insa desigur ca el nu va fi disponibil pentru cumparare inainte ca Apple sa isi lanseze produsul pe piata.

Huawei Mate S are un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 1080p, o carcasa curbata cu colturi rotunde, are o camera de 13 megapixeli cu stabilizator optic de imagine, insa functia care atrage atentia lumii intregi este data de tehnologia Force Touch similara celei Apple.

Sistemul Force Touch din Huawei Mate S foloseste o tehnologie numita Knuckle Sense care ii permite ecranului sa faca diferenta dintre apasarile usoare si cele puternice, la baza intregii functionalitati stand desigur si o varietate de gesturi.

Huawei Mate S Force Touch 1

Folosind Force Touch pe Huawei Mate S utilizatorii pot face diverse gesturi sau apasari puternice ori usoare pentru a actiona diverse functii, Android-ul fiind mult mai versatil decat iOS-ul, deci deschiderea anumitor aplicatii sau a anumitor altor functii este intrutotul posibila.

Huawei Mate S este vandut de catre Huawei cu suport dual SIM la preturi ce incep de la 650 de dolari pentru modelele de 32 GB si ajung pana la 700 de dolari pentru modelele de 64 GB, precomenzile pentru terminal urmand a incepe pe data de 15 septembrie, cu 3 zile inainte ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sa fie lansate.