tvOS este denumirea sistemului de operare al Apple TV 4

tvOS Apple TV 4Astazi Apple TV 4 va fi prezentat de catre compania Apple intr-o conferinta iPhone 6S care urmeaza sa inceapa in Cupertino peste mai putin de 3 ore, insa inainte ca produsul sa isi faca aparitia pe scena aflam ca sistemul sau de operare se va numi tvOS.

Stim ca Apple TV 4 va rula o versiune simplificata a iOS 9 pentru a-i permite sa ruleze aplicatii, insa dintr-un brevet de marca depus de catre compania Apple in noiembrie 2014 aflam ca denumirea acestui sistem de operare urmeaza sa fie tvOS si nu iOS, asa cum se numea pana in prezent.

Denumirea este similara cu cele folosite pentru iOS sau watchOS, tvOS urmand a include interfata actualului iOS pentru Apple TV, dar cu foarte multe elemente grafice preluate din iOS 9 sau El Capitan pentru a le oferi utilizatorilor o experienta de utilizare mai buna.

Brevetul de marca depus in noiembrie 2014 in Jamaica pentru TVOS a fost depus si in alte tari de catre o companie subsidiara a celor de la Apple, cei din Cupertino alegand in general sa depuna in acea tara brevete de inventie sau de marca pentru a le ascunde de presa.

Compania care a depus aceste brevete se numeste Television OnStream LLC, tvOS LLC pe scurt, compania Apple folosind o tactica similara si in anul 2010 cand a ascuns brevetele de marca si de inventie pentru iPad prin diverse companii subsidiare create special in acest scop.

Acestea fiind spuse, Apple TV 4 va rula un sistem de operare numit tvOS, iar diseara incepand cu ora 19:30 va astept aici sa discutam despre el.