Orange anunta apelurile Wi-Fi, Wi-Fi Calling

Orange apeluri Wi-Fi, Wi-Fi CallingOrange a anuntat astazi intentia de a lansa functia de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, in propria retea din data de 2 noiembrie, operatorul de telefonie mobila implementand functionalitatea in exclusivitate pentru tara noastra.

Am fost prezent la conferinta Orange in care a fost anuntata noua functionalitate si am primit un apel Wi-Fi pe iPhone 6 Plus, insa functionalitatea va fi disponibila initial pentru utilizare abia din 2 noiembrie.

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu acest lucru, functia de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, ne permite sa efectuam apeluri telefonice printr-o retea Wi-Fi in momentele in care conectivitatea GSM este foarte slaba sau indisponibila in locatia in care ne aflam, dar avem un Wi-Fi HotSpot in preajma.

Practic daca sunteti undeva pe munte, la tara sau intr-un bloc unde receptia GSM este foarte proasta, aceasta functie de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, va permite sa initiati sau sa primiti apeluri telefonice folosind o conexiune Wi-Fi si conexiunea sa de internet, aceasta find practic baza functionalitatii sale.

Terminalele iPhone sunt capabile sa initieze apeluri Wi-Fi si Apple are parteneri in SUA care ofera aceasta functionalitate, insa in Romania e putin probabil ca din 2 noiembrie sa putem face toate aceste lucruri direct de pe propriile iPhone-uri, sau cel putin cam asa se prezinta lucrurile acum.

N-as putea sa va spun in ce masura va fi extinsa functionalitatea de apeluri Wi-Fi, Wi-Fi Calling, la majoritatea tipurilor de telefoane mobile din oferta operatorului de telefonie mobila Orange Romania, insa pe masura ce apar noi informatii va voi anunta.