Hey Siri asculta tot ceea ce vorbesti

Hey Siri ascultare iPhone 6SHey Siri are parte de o functionalitate noua in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, compania Apple permitandu-ne utilizatorilor sa activeze asistentul personal folosind doar o comanda vocala, fara a mai folosi butonul Home.

Practic, oricand doriti sa folositi Siri luati terminalul in mana si rostiti comanda Hey Siri, asistentul recunoscand-o si activandu-se, insa mentinerea sa in permanenta in functiune si ascultand o posibila comanda a atras cateva intrebari destul de serioase privind intimitatea utilizatorilor.

Unii se intreaba in ce masura iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar putea inregistra tot ceea ce se intampla in jurul lor fara ca utilizatorii sa stie, iar acel continut sa ajunga in serverele companiei Apple, sau mai rau la agentiile de securitate din SUA, NSA fiind cea mai mentionata.

Intr-o tentativa de a linisti utilizatorii, compania Apple a spus ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu inregistreaza nimic din jur pana in momentul in care utilizatorii ruleaza comanda de activare a Siri, ea fiind comparata cu o inregistrare locala pentru potrivire.

In aceasta idee, Siri compara local comanda primita si una inregistrata fara a contacta serverele Apple, deci nu trimite nimic la ele pana cand procesul de autorizare a proprietarului a fost facut si teoretic lumea ar trebui sa fie in siguranta.

Dupa activarea Siri sunt trimise inregistrari audio spre serverele Apple folosind conexiuni securizate, iar fiecare terminal primeste un identificator separat care il face anonim in fata Apple, insa anul trecut s-a constatat ca lucrurile nu stau chiar asa precum spune compania.

In ciuda tuturor asigurarilor ca Hey Siri nu este un instrument de spionaj, NSA ar putea foarte usor sa infecteze terminale iPhone si sa se foloseasca de acest nou sistem pentru a asculta tot ceea ce se intampla in jurul unui iPhone 6S sau iPhone 6S Plus si sunt sigur ca o vor face.