iPhone 6S – situatia stocurilor la Apple

5

iPhone 6S Plus disparutiPhone 6S si iPhone 6S Plus au fost puse in vanzare ieri de catre compania Apple si foarte multe s-a asteptat ca stocurile initiale de terminale sa se epuizeze in doar cateva ore de la deschiderea precomenzilor, asa cum se intampla anual.

Ei bine situatia a fost complet diferita anul acesta deoarece aproape toate modelele iPhone 6S vandute de catre Apple inca pot fi comandate cu livrare in 25 septembrie, in timp ce doar iPhone 6S Plus nu mai este disponibil cu livrare atat de rapida.

Practic in momentul de fata este foarte greu sa mai gasesti un model al iPhone 6S Plus pentru achizitie cu livrare in 25 septembrie din vreun Apple Store care vinde noile smartphone-uri, insa iPhone 6S inca poate fi comandat fara probleme cu livrare in ziua lansarii.

Singurul model al iPhone 6S care este disponibil cu livrare in 2 – 3 saptamani, in anumite tari, este cel rose gold, insa era normal ca terminalele vopsite in noua culoare sa nu fie disponibile in cantitati mari, desi era clar ca ele vor fi foarte cautate anul acesta.

In cazul iPhone 6S Plus livrarile se fac la 2 – 3 saptamani de la plasare unei comenzi sau la 3 – 4 saptamani de la plasarea ei, perioada de timp variind in functie de tara in care este facuta precomanda, Hong Kong ramanand prima fara unitati in stoc.

Avand in vedere evolutia stocurilor terminalelor iPhone 6S, unii ar putea trage concluzia ca interesul vis-a-vis de smartphone-urile Apple este mult mai mic decat in anii anteriori cand stocurile se epuizau in cateva zeci de minute sau ore, insa realitatea nu o stie nimeni.

Daca Apple inca are unitati ale iPhone 6S disponibile cu livrare in 25 septembrie, atunci as trage concluzia ca a comandat suficient de multe unitati pentru a acoperi cererea ca niciodata in istoria lansarilor de terminale iPhone si ca incearca sa faca, cat mai mult oameni fericiti.