Steve Jobs a parasit Apple din proprie initiativa

Steve Jobs parasit AppleSteve Jobs a parasit Apple din proprie initiativa in 1985, conform lui Steve Wozniak, si nu a fost fortat sa plece de catre consiliul director al companiei, aceasta din urma fiind povestea pe care intreaga lume o stie.

Steve Jobs a afirmat ca a fost fortat sa paraseasca Apple dupa lansarea Macintosh-ului, consiliul director luandu-i proiectul si obligandu-l sa paraseasca Apple deoarece genera prea multe probleme in cadrul companiei si afecta negativ proiectele ce erau in curs de derulare.

Steve Wozniak si fostul CEO Apple, John Sculley, afirma totusi ca Steve Jobs a parasit compania Apple cand inca era presedintele consiliului de administratie, iar asta deoarece i s-a interzis sa mai participe la proiectul pentru dezvoltarea Mac-urilor.

Macintosh-ul nu a avut succes, iar din acest motiv Steve Jobs a fost indepartat de la proiectele ce au legatura cu Mac-ul, aceasta decizie motivandu-l sa paraseasca Apple, insa sa prezinte situatia ca una in care el a fost obligat sa-si paraseasca compania pe care a creat-o, desi era presedinte al consiliului de administratie.

Steve Jobs wasn’t pushed out of the company. He left. After the Macintosh failure it’s fair to assume that Jobs left out of his feeling of greatness, and embarrassment about not having achieved it. Steve was never fired. He took a sabbatical and was still chairman of the board. He was down, no one pushed him, but he was off the Mac, which was his deal – he never forgave me for that.

Practic, modul in care a fost povestita intreaga plecare dovedeste din nou cat de neobisnuit era caracterul lui Steve Jobs si cat de mult ii placea sa se victimizeze in situatiile in care lucrurile nu se intamplau asa cum dorea el.