iCloud vs Dropbox vs Google Drive vs OneDrive

iCloud preturiNoile preturi ale abonamentelor iCloud transforma serviciul companiei Apple intr-unul foarte competitiv intr-o lume a serviciilor de tip cloud in care preturile mici si spatiul de stocare mult par sa fie regula.

Daca pana recent compania Apple vindea scump spatiul de stocare al iCloud, incepand de saptamana trecuta cei din Cupertino cer doar 1 euro pe luna pentru 50 GB spatiu de stocare in iCloud, o suma infima pe care oricine si-o poate permite daca are nevoie de spatiu suplimentar.

In imaginea de mai jos veti vedea o comparatie facuta pentru spatiu de stocare oferit de catre iCloud, Amazon Cloud Drive, Dropbox, Google Drive si OneDrive, Apple oferind mai putin spatiu gratuit decat Google sau Microsoft pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Spre deosebire de competitori Apple vinde cel mai ieftin 50 GB spatiu de stocare, cu doar 1 euro pe luna si are cel mai mic pret pentru 200 GB spatiu de stocare, Microsoft cerand cu 1 dolar mai mult, in tomp ce restul competitorilor nu au un asemenea abonament.

iCloud vs Dropbox vs Google Drive vs OneDrive

In final ajungem la abonamentul cu 1 TB spatiu de stocare, aici Apple cerand la fel de multi bani precum Google, insa mai mult decat Dropbox(in cazul platii anuale), Microsoft avand cel mai mic pret in aceasta categorie, ei incluzand si un abonament Office 365 gratuit.

Practic iCloud ofera acum abonamente similare cu cele ale competitorilor Apple la preturi competitive si chiar mai bune in anumite situatii, insa spatiul de stocare gratuit oferit de catre Apple este mai mic decat cel oferit de catre Google sau Microsoft.

Mai mult decat atat, cei de la Google au Google Photos care permite stocarea gratuita a unui numar nelimitat de poze in serverele lor, Apple neavand o asemenea optiune oferita, desi iCloud Photostream-ul sau poate stoca un numar nelimitat de poze pentru 30 de zile.

Singurul beneficiu al iCloud in momentul de fata este faptul ca poate salva setari si o multitudine de date ale iOS pe care niciun alt serviciu de stocare nu le poate salva, incluzand aici si informatii sau date disponibile in aplicatii native si terte.

9 COMENTARII

  1. Icloud este o amagire! Aveam poze si clipuri in iPad de 2,5 Gb pe care le-am sters. S-au sters si de pe iPhone6plus. In schimb au ramas pe Dropbox. Cum le pot accesa in iCloud ?

  2. Nu am inteles cum functioneaza stergerea pozelor din telefon. Am avut poze pe iphone, am incarcat in icloud, dupa care am vrut sa sterg pozele din telefon ca sa eliberez memoria. Cand am dat stergere a aparut textul ca pozele vor fi sterse si din icloud. Nu inteleg !!! Serviciul acesta de cloud nu ar trebui sa mentina pozele chiar daca le sterg din telefon ?

  3. Este nașpa. Când șterg pozele de pe tel, mi le șterge si din iCloud. Care mai este rostul cloudului? Trebuie sa opresc sincronizarea dintre tel si iCloud. Iar când doresc sa urc noi poze in iCloud, sincronizez telul cu cloudului, si automat, toate pozele din Cloud, mi le Descarcă din nou pe tel. Pentru a elibera mem telefonului, trebuie sa opresc din nou sincronizarea tel-Cloud, si sa iau pozele din tel la mana, pentru a le șterge…ce este idioțenia asta? Este Apple! Câta cercetare trebuie sa faci pe net, pentru a descoperi ceva ce ar trebui sa fie extrem de intuitiv si ușor?! Asta daca exista o rezolvare in Apple pentru problema ta…