iOS 9 – probleme sunete si afisare notificari

iOS 9 problema notificariiOS 9 are probleme in a afisa notificarile aplicatiilor pe ecran sau a reda sunetele de blocare si sunetele anumitor notificari, ele existand inca din versiunile beta lansate de catre compania Apple in vara acestui an.

Atunci am observat pentru prima oara ca anumite notificari dispar din LockScreen chiar daca ele nu sunt accesate intr-o interfata web, multe dintre ele disparand imediat dupa afisarea in LockScreen si aprinderea ecranului, fara ca utilizatorul sa interactioneze in vreun fel cu ele.

Mai mult decat atat, iOS 9 nu ruleaza sunetul de blocare al iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor in anumite situatii, in timp ce in altele afiseaza notificarile primite de la anumite aplicatii, dar nu ruleaza sunetele asociate cu ele, totul fara vreo interventie a cuiva in vreun fel.

iOS 9 – probleme sunete si afisare notificari

Probleme acestea apar in mod aleatoriu pentru o gama foarte diversificata de aplicatii, dar si pentru sistemul de blocare al terminalelor noastre, astfel ca reproducerea lor este extrem de difcitila, deci implicit rezolvarea este la fel de dificila de catre dezvoltatori.

Nu stiu ce anume sta la baza acestor probleme cu sunetele si notificarile in iOS 9, insa imi imaginez ca unii angajati ai companiei Apple nu si-au facut chiar atat de bine treaba pe masura banilor care au fpst platiti, astfel ca multi utilizatori au acum dificultati in a isi utiliza temrinalele.

Din pacate, in aceeasi masura nu exista vreo rezolvare pentru problemele cu sunetele si notificarile in iOS 9, nici macar un restore complet facut terminalelor si o reinstalare manuala a aplicatiilor, asa ca totul depinde de “cheful” sistemului de operare.

Desi diverse zvonuri au spus ca Apple a “pierdut” foarte mult timp testand “profund” iOS 9 pentru a repara inaintea lansarii orice probleme ar putea exista, se pare ca actualizarea este la fel de problematica precum cele lansate in trecut, in ciuda recordului de instalari.

25 COMENTARII

  1. Am descoperit o treaba foarte ciudata..mai exact intrati in messanger scrieti ceva si duceti telefonul la piept sa stergeti ecranul sau de blugi ce vreti si o sa observati ca apare 0:00 si un chenar sa ii zic asa grii in casuta unde scrii..si nu poti sa scapi de cat daca inchizi aplicatia..e ceva cu softul sau pur si simplu e un bug?

  2. De la iPhone 4s pana in prezent n-am mai intanlit atâtea probleme la iOS cate sunt acum. Prin aceste fapte Apple nu face altceva decat sa ne împingă către alte orizonturi daca înțelegeți ce vreau sa spun.

  3. Asa ca si bug-uri mai pot enumera faptul ca nu pot sterge notificarile din Centrul de notificari, nu am mereu sunet la whatsapp cand primesc vre-o notificare, sau cand primesc doar un singur pe masaj pe whatsapp cand ascult muzica mi se prelungeste “sunetul” de la aplicatie ca si cum as primi mai multe mesaje de-odata. Bateria este ok, ma tine ca si pe 8.4.1, tot 2 zile.

  4. vrei sa spui ca iOS 5 sau iOS 6 cand au aparut nu au existat probleme?
    cam orice iOS devine foarte ok dupa 2 update’uri in general

  5. Da, inca sunt probleme, inca se blocheaza uneori (azi am patit in timp ce eram sunat s-a blocat beton si a trebuit sa ii dau hard reset ca nu se mai termina de sunat!) are insa multe parti bune fata de ios 8 si sigur il vor imbunatati dupa 2-3 updateuri. Feelingul meu este ca primul update va apare rapid (nu uitati updateul neobisnuit dintre ios 9 gm si varianta finala)

  6. iOS 9 sigur ca e la recordul de instalari deoarece lumea credea ca o sa fie ceva wow si de aceea l-au instalat. Dar mie mi se pare un iOS cu o gramada de bug-uri nasoale.

  7. eu am problema asta pe iOS 8.4.1 pe iphone 5s . Cand intru in aplicatia de camera si fac prima poza, nu se reda sunetul, apoi la urmatoarele merge. Daca ies din aplicatia de camera si intru, se repeta figura. Iar la apasarea butonului de blocare, telefonul de cele mai multe ori se inchide fara sunet. Imi place iOS pentru surprizele astea :))

  8. Problema cu sincronizarea listei de apeluri nu am rezolvat-o, presupun ca are legatura cu handoff, dar ala e inactiv la mine.
    La a doua problema deocamdata nu am un rasouns.

  9. Zaone crezi ca ma poti ajuta cu o solutie la deblocarea game center-ului? Te-am mai intrebat si acum vreo 2 zile ! Multumesc anticipat

  10. Tot nu merge , nu știu ce am putut dezactiva, am căutat peste tot: Siri , sugestii.. mi se pare ok, si tot nu afișează știrile :(((