1 milion de dolari pentru iOS 9 jailbreak

1 milion de dolari pentru iOS 9 jailbreak1 milion de dolari pentru iOS 9 jailbreak, aceasta este oferta pe care o platforma de achizitii de vulnerabiltiati pentru sisteme de operare o face pentru toti hackerii interesati sa se imbogateasca subit cu un exploit pentru iOS.

Zerodium este platforma in cauza si ea este dispusa sa plateasca 1 milion de dolari pentru un untethered jailbreak iOS 9 dezvoltat de catre un hacker si vandut in mod privat catre ea, fara a fi lansat public.

Cei de la Zerodium asteapta nu mai putin de 3 solutii de untethered jailbreak iOS 9 create de catre hackeri si sunt dispusi sa plateasca pana la 3 milioane de dolari pentru fiecare hacker sau echipa de hackeri care dezvolta un asemenea software exclusiv pentru ei.

Spre deosebire de companiile din China care platesc hackeri sa dezvolte solutii publice de jailbreak, cei de la Zerodium platesc 1 milion de dolari pentru exploit-uri care sa nu ajunga vreodata la utilizatorii din lumea intreaga, deci ei cauta exclusivitate pentru a putea utiliza exploit-urile pe termen nedeterminat.

The Million Dollar iOS 9 Bug Bounty is tailored for experienced security researchers, reverse engineers, and jailbreak developers, and is an offer made by ZERODIUM to pay out a total of three million U.S. dollars ($3,000,000.00) in rewards for iOS exploits/jailbreaks.

Pana in momentul de fata trei echipe de hackeri au anuntat ca dezovlta iOS 9 jailbreak, ele fiind : TaiG, Pangu si K33n Team. Fiecare dintre ele a dezvoltat solutii de jailbreak in trecut si este perfect capabila sa o faca acum, asa ca ne asteapta o toamna interesanta.

In ciuda ofertei facute de catre Zerodium vom vedea cu siguranta un iOS 9 jailbreak lansat pentru publicul larg si cred ca in cursul lunii viitoare el ar putea fi lansat, asta daca nu cumva se asteapta intai aparitia iOS 9.1 pentru publicarea exploit-urilor care vor fi cu siguranta inchise de catre compania Apple.

2 COMENTARII