Rezolvarea problemelor WiFi in iOS 9

probleme WiFi iOS 9Rezolvarea problemelor WiFi in iOS 9, care exista la suficient de multe persoane din lumea intreaga, este scopul articolului pe care il veti citi in continuare, probleme de acest gen existand in fiecare luna septembrie dupa lansarea unei noi versiuni a iOS.

Problemele WiFi in iOS 9 pot consta in : imposibilitatea de conectare le WiFi, deconctarea aleatorie de la WiFi, nerecunoasterea anumitor retele WiFi, viteze de navigare slabe in retelele WiFi, imposibilitatea de a obtine IP-urile de la routeri si imposibilitatea de a naviga pe internet prin WiFi.

Acestea sunt doar cateva dintre problemele WiFi in iOS 9 pe care voi incerca sa va ajut sa le rezolvati prin acest articol, ele avand in principal legatura cu software-ul si importarea unor setari vechi care nu mai sunt compatibile cu noul mod de functionare al WiFi in iOS 9.

Deconectarea de la retea

Ingora retea WiFi iOS 9

Prima masura pe care o puteti lua pentru rezolvarea problemelor WiFi ale iOS 9 este deconectarea de la o retea pe care o utilizati in momentul de fata si reconectarea la ea, aceasta procedura stergand toate datele de conectare la router.

Puteti face aceasta procedura din meniul Wi-Fi al aplicatiei Settings, Configurari, accesand reteaua la care sunteti conectati prin apasarea butonului albastru ce reprezinta litera i incercuita si alegerea optiunii Forget this Network, Ignorati aceasta retea.

Dupa deconectare va trebui sa reintroduceti parola acelei retele WiFi pentru a va reconecta.

Dezactivarea WiFi Networking, retea WiFi pentru GPS

dezactivare WiFi networking iOS 9

Va spuneam dimineata 10 functii GPS inutile pentru iPhone care consuma energia bateriei, iar printre ele se numara si WiFi Networking, sau Retea WiFi, ea folosind GPS-ul pentru a gasi retele WiFi mai aproape de noi care au semnal mai puternic.

Din pacate se pare ca aceasta setare poate genera probleme WiFi in iOS 9, iar pentru a le rezolva va trebui sa o dezactivati din Configurari > Intimitate > Servicii de localizare > Servicii de Sistem > Retea WiFi, Settings > Privacy > Location Services > System Services > Wi-Fi networking.

Dezactivarea Asistenta WiFi, WiFi Assist

iOS 9 Asistenta Wi-Fi

Functia Asistenta WiFi, WiFi Assist, a fost implementata de catre compania Apple pentru a ne oferi totdeauna cele mai bune viteze de navigare pe internet, conexiunile WiFi fiind deconectate pentru a face trecerea pe 4G, iar aceasta procedura poate genera probleme mari uneori.

Pentru a dezactiva Asistenta WiFi, WiFi Assist va trebui sa navigati in Settings > Mobile Data > WiFi Assist, Configurari > Conexiune Celulara > Asistenta WiFi si sa dezactivati functia.

Resetare configurari de retea, reset network settings

Resetare setari de retea iOS 9

Rezolvarea problemelor WiFi in iOS 9 ar putea avea cea mai simpla rezolvare in resetarea setarilor de retea, aceasta fiind principala recomandare pe care o fac tuturor celor care au probleme de acest gen, dar si multe altele, ea stergand toate setarile de retea ale sistemului de operare.

Aceasta optiune o veti gasi in Configurari > General > Resetare > Resetare configurari de retea, Settings > General > Reset > Reset Network Settings, iar utilizarea ei va sterge si toate parolele WiFi salvate pana acum in terminalele voastre.

Restore

In final singura solutie pentru rezolvarea problemelor WiFi in iOS 9, daca toate cele de mai sus nu v-au ajutat, este un restore “curat” fara a repune un backup vechi, iar in acest articol v-am explicat cum instalati iOS 9 si va puteti ghida dupa el.

V-au fost rezolvate problemele WiFi ale iOS 9? Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.