iPhone 6S si Galaxy Note 5 – testul performantelor

Performantele iPhone 6S si Samsung Galaxy Note 5 au fost comparate pentru prima oara multumita primelor review-uri iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar in imaginea de mai jos puteti vedea ca Apple nu a reusit sa isi depaseasca anul acesta competitorii.

iPhone 6S vs Samsung Galaxy Note 5 performante

Desi iPhone 6S are performante mai bune decat Samsung Galaxy Note 5 in testul single-core pentru procesor, diferenta fiind de aproape 90%, in cazul testului multi-core cele doua terminale au performante egale, semn ca nu vom avea ceva in plus fata de produsele Samsung.

Daca anul trecut iPhone 6 si iPhone 6 Plus umileau concurenta cu performantele lor grozave, anul acesta performantele iPhone 6S sunt egale cu cele ale Samsung Galaxy Note 5, insa era de asteptat pentru ca Samsung produce noul chip A10 si stia ce trebuia sa implementeze in terminalele sale pentru a nu fi umilita.

Performantele iPhone 6S sunt egale cu cele ale Samsung Galaxy Note 5

In ceea ce priveste performantele grafice ale iPhone 6S, aici terminalul Apple are un avantaj de aproximativ 20% fata de Samsung Galaxy Note 5, diferenta fiind similara cu cea intalnita in anii anteriori, deci era de asteptat sa vedem ceva similar si acum.

iPhone 6S vs Samsung Galaxy Note 5 performante 1

Trecand acum la diferentele intre performantele iPhone 6S si iPhone 6 observam ca acea crestere de 70% promisa de catre compania Apple exista in cazul placii grafice, deoarece in ceea ce priveste puterea de procesare vorbim despre doar 50% in acest test.

Alte teste redau rezultate mai bune pentru chip-ul A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu imbunatatiri in performante de pana la 70%, asa cum a promis compania Apple, insa totul depinde de modul in care sunt testate dispozitivele de catre cei care le folosesc.

Ca sa fiu complet sincer cu voi, ma asteptam ca performantele iPhone 6S sa fie mai bune decat cele ale Samsung Galaxy Note 5, nu sa fie egale, inas probabil acesta este pretul pe care Apple il plateste pentru a continua sa colaboreze cu un competitor direct.

6 COMENTARII

  1. Degeaba! Si daca Samsungul ar fi de doua ori mai performant in teste decat iP…Am fost obligat de situatie sa port la mine mai bine de o luna un Android (HTC One 8s) si un Windows (Nokia Lumia 930) in locul iPhone-ului 5 stricat de mine la schimbarea bateriei. Ca hardware si SO m-as descurca cu Windows dar te omoara lipsa de aplicatii. Androidul…nu-i de mine. Am sa fac upgrade-ul de la 5 la 6s cand apare.

  2. Mda…….asta este logica in general, Samsungul sau altii pot avea smartphone-uri de 2 ori mai performante ca tot Iphone-ul este la moda!

    Vad ca nu comenteaza nici unul din fanii infocati ai celor de la Apple aceste teste, am ajuns in punctul in care Note 5 este la fel de performant ca si 6s-ul si in plus rezolutia celor doua terminale nu poate fi comparata, Samsung este net superior la acest capitol.

    Daca nu am cumpara un telefon doar pentru ca este la moda poate Apple ar fi fost fortata sa aduca un upgrade serios dar ce rost are, mai merge 1 an cu dual core, ma mir ca au pus 2 GB de Ram!

    O seara buna!

  3. Vreau octa core pe Iphone sa rupa tot, ar putea sa faca asta dar nu vor sa mareasca costul de productie, Apple a inceput sa produca telefoane de pluton, preturile in schimb sunt/au ramas ” premium”, asta nu realizati voi, Iphone-ul a pierdut teren si pierde in continuare…..

  4. Pierde pe naiba teren:)). Stai tu linistit ca strategia este bine pusa la punct. Ei nu fac salturi tehnologice incredibile de la an la an tocmai pentru a avea ce sa prezinte si anul viitor cu urmatoarea generatie. Iar dintr-un alt punct de vedere, ios-ul este un sistem inchis care merge foarte bine cu resurse relativ mici fata de competitori..