Prima Pagina iOS 9.0.1 iOS 9.0.1 vs iOS 8.4.1 – cum merge pe iPhone 4S, iPhone...

iOS 9.0.1 vs iOS 8.4.1 – cum merge pe iPhone 4S, iPhone 5/5S

iOS 9.0.1 vs iOS 8.4.1 - cum merge pe iPhone 4S, iPhone 5 iPhone 5SiOS 9.0.1 a fost lansata aseara si foarte multa lume inca se intreaba daca merita instalat iOS 9 sau iOS 9.0.1 trecand de la iOS 8.4.1, terminalele iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S ridicand cele mai multe probleme.

Principala frica a multor oameni este ca iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1 pe iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S, iar daca va veti uita la clipurile video de mai jos veti intelege ca aceasta frica are un temei foarte real in momentul de fata.

In baza rezultatelor din clipurile video de mai jos putem trage concluzia ca iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1 pe iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S, iar daca veti face upgrade la noua versiune a sistemului de operare veti pierde o parte dintre performantele lor.

iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1 pe iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S

De la pornirea initiala si pana la deschiderea aplicatiilor sau accesarea anumitor meniuri de optiuni, a Centrului de Control, a Centrului de Notificari, ori a simplei deschideri a tastaturii, iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1 indiferent cum privim situatia in utilizarea terminalelor.

Desi in general diferentele in performanta dintre iOS 9.0.1 nu par a fi atat de mari fata de iOS 8.4.1, din pacate se poate vedea foarte usor in clipurile video din acest articol ca iOS 9.0.1 se blocheaza usor in accesarea anumitor functii ale sistemului de operare, lucru foarte deranjant.

Desi iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1 pe iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S, partea buna este ca performantele fata de iOS 9 au fost serios imbunatatite si v-am spus deja acest lucru in articolul meu in care am vorbit despre primele impresii iOS 9.0.1.

Acestea fiind spuse, era de asteptat ca iOS 9.0.1 sa mearga mai greu decat iOS 8.4.1 pe vechile iDevice-uri, asa ca daca va intereseaza atat de mult performantele, ar fi bine sa evitati upgrade-ul pentru totdeauna deoarece lucrurile nu se vor mai imbunatati vreodata.

 • Florin I.

  Nu stiu cum, dar mie pe ipad 2 si iphone 5s merge mult mai rapid si fluent cu ios 9.0.1 decat ios 8.4.1

 • lsd

  Eu am in iP5 si pot confirma lipsa fluiditatii in navigarea intre ecrane. Se misca usor sacadat. Exista si un delay mai mare la inacrcatea aplicatiilor de sistem gen settings, calculator sau calendar

 • ch

  Asta inseamna comerț oameni buni. La fel si cu aparatele casnice care inainte tineau 20 de ani, iar acuma dupa 8 trebuie sa le schimbi, la fel si cu mașinile si la fel si cu telefoanele si cu restul. Banii trebuie sa se miste, sa fie locuri de munca, sa se schimbe tehnologia si altele. Nu uitati, comerț

 • tanase

  Eu am un 5c si sunt mai multumit acum cu 9.0.1 decat cu ios8, si ma tine si mai bine bateria!

 • outsid3r

  A mai observat cineva problema cu sunetul la apeluri, după update? Adică nu mai suna….

 • Ovidiu

  Eu unu sunt mulțumit de 9.0.1, fontul e super, bateria tine cam la fel, iar de mișcat la mine diferența e foarte mică. Pt mine s-a meritat instalarea.

 • Nicu Suciu

  eu l-am tinut o jumate de ora si l-am scos cind l-am vazut cum rupe

 • arahidu

  daca vreti sa fiti multumiti de telefonul vostru pastratii versiunea cu care a venit din fabrica, la 5s respectiv ios 7 (si 8 se misca f bine), oricum daca ii faceti jailbreak beneficiati de mult mai multe chesti decat daca ati face update de soft.