iPhone 6S costa 211.5 dolari, 6S Plus 236 dolari

Cost productie iPhone 6S si iPhone 6S PlusProductia iPhone 6S costa 211.5 dolari, in timp ce productia iPhone 6S Plus 236 dolari conform unor noi estimari facute de catre cei de la IHS, costul de productie al iPhone 6S fiind mult mai mic decat cel estimat aseara de catre o alta companie specializata pe repararea de iDevice-uri.

Aceasta estimare de 211.5 dolari pentru costul de fabricatie al iPhone 6S si 236 de dolari pentru costul de fabricatie al iPhone 6S Plus dezvaluie faptul ca Apple cere pe terminalele sale o treime din pretul real de vanzare in SUA pentru clientii interesati de produse.

Conform celor de la IHS, ecranul este cea mai scumpa componenta a iPhone 6S si iPhone 6S Plus, 52.50 dolari fiind costul ecranului pentru al doilea terminal, pretul fiind mai mare decat in cazul iPhone 6 Plus din cauza modulului 3D Touch si a Taptic Engine.

Pe de alta parte modulele de memorie sunt cele mai ieftine, Apple platind cate 35 de centi pentru fiecare dintre cei 2 GB de RAM DDR 4, in timp ce un modul de memorie NAND Flash de 64 GB costa cu doar 17 dolari mai mult decat una de 16 GB desi in magazine diferenta dintre modele este de 100 de dolari sau 100 de euro.

Cost productie iPhone 6S si iPhone 6S Plus 1

In ceea ce priveste noul chip A9, compania Apple ar plati aproximativ 22 de dolari pentru a-l cumpara de la Samsung sau TSMC, cele doua companii avand, in aparenta, acelasi cost de productie pentru componenta care ascunde procesorul si nu doar atat.

In aceste estimari nu intra costurile privind livrarile catre depozitele companiei Apple, cele pentru dezvoltare, marketing si multe alte costuri adiacente care au legatura cu aducerea pe piata a acestor terminale, separat de componente si asamblarea lor in fabrici.

Concluzionand, iPhone 6S si iPhone 6S Plus au un cost de productie mult mai mic decat cel de vanzare, insa diferenta este data de foarte multe alte costuri adiacente pentru dezvoltare si mentinerea in functiune a serviciilor legate de ele.