iPhone 6S si iPhone 6S Plus – primele impresii

iPhone 6S si iPhone 6S Plus - primele impresiiiPhone 6S si iPhone 6S Plus au ajuns la iDevice.ro in cursul zilei de astazi si in ultimele ore am avut timp sa ma joc cu ambele terminale pentru a va scrie in acest articol primele mele impresii despre noile smartphone-uri lansate de catre compania Apple vinerea trecuta.

Intre iPhone 6S si iPhone 6S Plus exista diferente in ceea ce priveste dimensiunile, rezolutia ecranului, capacitatea bateriei, stabilizatorul optic de imagine si cam atat, procesorul fiind acelasi si functionalitatea fiind in cea mai mare parte neschimbata.

Design

iPhone 6S si iPhone 6S Plus - primele impresii design

Din punct de vedere estetic nu veti vedea absolut nimic nou la iPhone 6S si iPhone 6S Plus fata de vechile terminale, insa veti simti greutatea suplimentara pe care o au terminalele, in special in cazul iPhone 6S Plus care este cel mai greu iPhone lansat vreodata de catre compania Apple.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus - primele impresii design 1

In ceea ce priveste culoarea rose gold, puteti observa ca nu vorbim despre un roz strident, ci despre unul pal, placut ochiului, el fiind perfect pentru doamne, domnisoare si unii domni sau domnisori.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus - primele impresii 2

3D Touch

3D Touch este una dintre functiile fanion ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar pentru a va putea bucura de functionalitatea sa va trebui mai intai sa va obisnuiti sa apasati puternic pe ecran cand doriti sa obtineti o functionalitate avansata, putin exercitiu fiind necesar.

Imi place 3D Touch, apasarile sunt naturale si deschid in mod intuitiv functiile, gesturile Peek si Pop nu sunt chiar atat de naturale si uneori afisarea ferestrelor de preview nu este chiar atat de oportuna, mai ales in cazul Safari.

3D Touch iPhone 6S iDevice.ro

In email-uri sau poze 3D Touch permite vizualizarea rapida de informatii si cred ca poate reduce serios timpul de utilizare al aplicatiilor. 3D Touch are un potential imens care deocamdata nu este exploatat decat intr-o foarte mica masura de catre dezvoltatori.

Din pacate nu poti configura optiunile pentru aplicatii care sunt afisate in HomeScreen pentru 3D Touch si esti obligat sa folosesti doar ceea ce “ti se da”, iar aici Apple ar trebui sa ne permita sa alegem noi ce ne este afisat pentru o utilitate mai mare.

3D Touch cu Taptic Engine aduce si un nou motor vibrator si veti simti vibratiile diferit pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ele fiind ceva mai “moi”, mai “linistite” decat in trecut, iar acest lucru nu este neaparat rau.

Performante

Va spuneam initial ca nu vad acel spor major de performante al iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa utilizandu-le mai mult am sesizat ca ele sunt extrem de rapide in cam tot ceea ce fac, insa salvarea de clipuri video 4K sau editarea este cireasa de pe tort.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt foarte rapide, exista foarte multe situatii in care ele se blocheaza pentru cateva milisecunde in deschiderea unor meniuri sau actionarea unor functii, asa ca Apple inca mai are de lucrat cu ele pentru a rezolva toate problemele.

Cei 2 GB RAM se simt “din plin” daca deschideti multe aplicatii in background, insa cel mai bine ii simtiti cand incarcati website-uri in Safari, incarcarea facandu-se extrem de repede, chiar daca aveti foarte multe website-uri deschise in background.

Live Photos

Cea de-a doua functie fanion a iPhone 6S si iPhone 6S Plus este Live Photos si va spun sincer ca nu sunt foarte impresionat de ceea ce a facut Apple. V-am spus cum functioneaza live wallpapers pe iPhone 6S si ma asteptam la cu totul altceva.

Pentru a face Live Photos reusite trebuie sa stai nemiscat in timp ce faci poza si inca 2 secunde dupa aceea, iar daca subiectul tau se misca rapid in timpul inregistrarii pozei rezultatul final va fi absolut nimic util pentru a te lauda prietenilor.

Experienta mea cu Live Photos deocamdata nu a a fost foarte fericita, insa poate in zilele urmatoare ma voi intelege mai bine cu sistemul.

Camera si inregistrarea 4K

iPhone 6S Plus poze camera 1

V-am spuns ca m-am indragostit de camera Samsung Galaxy S6+, insa s-ar putea sa am si o amanta in camera iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ea inregistrand poze de o calitate foarte buna, iar clipurile video 4K arata foarte bine chiar si in conditii de luminozitate scazuta.

Ca sa fiu complet sincer cu voi, diferenta fata de iPhone 6 si iPhone 6 Plus pare a fi mult mai mare decat tot ceea ce am vazut pana acum, mai ales in cazul pozelor inregistrate in conditii de luminozitate scazuta.

iPhone 6S Plus poze camera

In ceea ce priveste camera frontala nici nu incape indoiala ca in iPhone 6S si iPhone 6S Plus veti gasi un upgrade major, noul senzor de 5 megapixeli oferind poze de calitate si marime extrem de bune fata de terminalele vechi.

Touch ID

V-am spus deja ca Touch ID este rapid, poate prea rapid pentru gustul meu, insa deblocarea se face instant si corect, mult mai bine decat la iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, iar din acest punct de vedere nu exista reprosuri pentru compania Apple.

Inchei aici acest articol inainte de a-l transforma intr-un review si sper ca v-am raspuns intr-o anumita masura intrebarilor initiale privind iPhone 6S si iPhone 6S Plus.