iPhone 6S costa doar 245 de dolari la poarta fabricii

cat costa componentele iPhone 6SiPhone 6S costa doar 245 de dolari la poarta fabricii atunci cand este preluat de catre curierii companiei Apple si livrat catre magazinele celor din Cupertino, pretul reprezentand aproximativ o treime din cel final cu care este vandut smartphone-ul in magazinele Apple din SUA.

Daca ne uitam la preturile iPhone 6S din alte tari de pe glob atunci procentul pretului de fabrica al iPhone 6S in raport cu pretul final este mult mai mic si asta deoarece in anumite tari terminalul este vandut si cu 1000 de dolari in anumite magazine, dar pe cai oficiale.

In ceea ce priveste costul individual al componentelor, puteti vedea ca noul chip A9 si modem-ul GSM al terminalului au cele mai mari preturi, aproximativ 58.50 de dolari, asta in timp ce modulul de memorie costa 42.50 dolari la partenerii celor din Cupertino.

Printre componentele cu cele mai mici costuri se numara bateria, Apple platind doar 3.50 dolari pentru aceasta, ea fiind urmata de catre senzorii implementati in terminal, ele comunicand cu noul co-procesor de miscare M9 pentru a furniza date la aplicatii.

cat costa componentele iPhone 6S 1

Desigur ca acest cost de 245 de dolari pentru iPhone 6S al poarta fabricii partenerilor Apple are la baza doar costurile componentelor si cel de fabricatie, iar cele de dezvoltare nu sunt incluse, asa cum este si normal, fiecare producator calculand pretul final in baza acestor costuri adiacente.

cat costa componentele iPhone 6S 2

In final avem si o comparatie intre costul de productie al iPhone 6 si cel al iPhone 6S, noul smartphone fiind cu 17 dolari mai scump, iar probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care Apple a crescut preturile finale ale terminalelor sale.

Dupa cum puteti vedea si in imagine, pretul noului chip A9, a camerei, a ecranului, a memoriei si a multor altor componente este mai mare decat in cazul iPhone 6S, in timp ce bateria si alte cateva componente sunt mai ieftine pentru a reduce diferenta de cost final.