Apple reduce productia iPhone 6S si 6S Plus

Apple reduce productia iPhone 6S si 6S PlusApple ar fi redus comenzile pentru productia iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru perioada sarbatorilor de iarna, cei din Cupertino anuntandu-si deja unii dintre partenerii asiatici de la care cumpara componente pentru fabricarea celor doua produse.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus s-au vandut in 13 milioane de exemplare in doar 3 zile stabilind un nou record de vanzari pentru Apple cu o crestere de 30% anul acesta, insa cei din Cupertino par sa fie siguri ca au nevoie de mai putine unitati pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Conform unuia dintre partenerii companiei Apple, cei din Cupertino ar fi comandat intre 65 si 70 de milioane de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru perioada sarbatorilor de iarna, mai putine decat se estima initial, insa asta nu pentru ca vanzarile ar fi in scadere.

Analistii inca se asteapta ca Apple sa vanda intre 75 – 80 de milioane de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus in Q4 2014, iar  scaderea comenzilor pentru produse ar avea la baza stocuri mai mari decat anul trecut multumita unor comenzi initiale mai mari decat anul trecut.

However, a major analog IC supplier has disclosed that Apple has slightly lowered its demand for supplies for the new iPhones for December, said the sources. Overall shipments of the iPhone 6s series are expected to reach 75-80 million units in third-quartet 2015, but the estimated volume for fourth-quarter 2015 has been reduced to 65-70 million, the sources cited the IC supplier as saying.

Apple a comandat un numar record de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru lansarea din aceasta toamna si se pare ca stocul pregatit de catre partenerii sai va fi suficient pentru a completa cererea din perioada sarbatorilor de iarna.

Scaderea comenzilor anuntata astazi nu este neobisnuita pentru ca Apple ne-a uimit anul acesta cu stocuri mult mai mari decat in trecut si cu o lansare grabita a iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca ne putem astepta la noi recorduri de vanzari pentru Q4 2015.