iPhone 6S si 4G+ in Romania

iPhone 6S 4G plus RomaniaiPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu retelele 4G+ din Romania fiind capabile sa atinga viteze de pana la 300 Mbps pentru navigare pe internet si probabil unii dintre voi sunt interesati de acest lucru.

Discutand zilele acestea cu cineva de la Orange despre felul in care se face conectarea la 4G+ de pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus am aflat ca procedura nu este chiar atat de intuitiva precum v-ati imaginat voi, ba din contra este destul de ambigua si insuficient identificata.

Mai exact, in meniul de setari pentru Conexiunile Celulare, Mobile Data, din iOS 9 nu veti gasi vreun buton care sa va permita sa comutati intre retelele 4G sau 4G+ din tara noastra sau orice alta tara de pe glob, conectarea la ele facandu-se, aparent, automat fara vreo interventie.

iPhone 6S si 4G+ in Romania

Problema in aceasta situatie este ca nu veti sti cand sunteti conectati la o retea 4G sau 4G+ deoarece in bara de stare a sistemului de operare a iOS 9 veti avea afisat doar indicativul 4G care nu spune absolut nimic despre viteza reala cu care puteti naviga pe internet cu terminalele voastre.

Intreband daca vreun carrier update lansat pentru setarile operatorului de telefonie mobila Orange va aduce vreun buton 4G+ in interfata iOS 9 am primit un raspuns destul de simplu: nu este nevoie de el din moment ce conectarea la oricare dintre retele se face automat.

In aceasta idee, singura metoda de a afla daca sunteti conetati la o retea 4G sau 4G+ din Romania este sa faceti in mod constant teste iar in momentul in care vitezele obtinute sunt mai mari de 150 Mbps veti sti ca sunteti conectati la o retea 4G+ de mare viteza.

Avand in vedere ca in momentul de fata retelele 4G+ de mare viteza au acoperire extrem de mica, e putin probabil sa gasiti vreuna in orasul vostru, fie el mare sau mic si daca o veti gasi, nu veti sti ca sunteti conectati la ea.