Prima Pagina BlackBerry Blackberry promoveaza Priv folosind Apple

Blackberry promoveaza Priv folosind Apple

Blackberry Priv promovare AppleBlackberry Priv este smartphone-ul Android creat de catre Blackberry si compania canadiana se foloseste de imaginea companiei Apple pentru a-si aduce produsul in atentia lumii intr-o “mare” de terminale Android de la diversi producatori.

Ieri compania Apple a actualizat o sectiune a website-ului sau pentru a oferi informatii noi despre importanta securitatii iOS 9 si a utilizatorilor de iDevice-uri, iar Blackberry se foloseste de acest lucru pentru a promova smartphone-ul Priv in lumea intreaga.

Intr-o pagina speciala a website-ului sau, compania Blackberry ironizeaza compania Apple pentru faptul ca a realizat abia acum cat de importanta este securitatea informatica pentru utilizatori, spunand ca ea se preocupa de acesti lucru de mai bine de 20 de ani.

We At BlackBerry Are Happy To See Apple Is Now Taking Your Privacy Seriously. For The Last 20 Years BlackBerry Has Built Our Reputation By Creating The Most Secure Devices In The Market. That Is Why In Recognition Of Our Long History Of Valuing Our Customers’ Privacy We’ve Named Our Next Generation Secure Smartphone Priv.

Blackberry sustine ca ia securitatea, privacy, atat de mult in serios incat primul sau smartphone Android are denumirea Priv, insa realitatea este ca este greu sa convingi fanii Blackberry sa cumpere un smartphone Android fara o campanie de marketing puternica.

Blackberry este recunoscuta pentru sistemul sau de operare securizat la extrem, insa Android-ul este foarte vulnerabil in fata unei varietati de atacuri, asa ca va fi interesant de vazut cat de bine si-a securizat Blackberry versiunea de Android instalata in Priv.

 • Costin Rosu

  “insa Android-ul este foarte vulnerabil in fata unei varietati de atacuri” hai zau… care este diferenta intre securitatea iOS si Android? @zaone faci niste articole pe care le citeste foarte multa lume si din cate vad tot ceea ce faci este sa “prostesi poporul cu televizorul”…Android este cel putin la fel de sigur si “private” ca si iOS, numai ca pe android utilizatorul are optiunea de a alege daca vrea sa partajeze anumite date ctare aplicatii specifice,la fel ca si pe iOS…cred 🙂 ceea ce nu inteleg eu de unde atata “ura” catre Android..zici ca esti legat la ochi… nu iau partea nicunui sistem de operare dar hai sa fim realisti: in afara faptului ca Android iti perimte instalarea de aplicatii din orice sursa vrei tu de unde rezulta posibiliatate infactarii sistemului cu un malware, nu vad problema securitatii aici. Blackberry au facut o miscare inteligenta in a oferi un smarphone cu Android..plm..sistemul lor era invechit, nu puta tine pasul cu cerintele pietei asa ca au recurs la utilizarea celui mai raspandit OS mobil de pe piata la care au adaugat bine cunoscuta securitate plus serviciile dedicate lor. as lua la orice ora un telefon cu android fata de un iphone pentru simplul fapt ca ofera o libertate de personalizare de care la apple nu pot beneficia. securitata in zilele noastre este o chestie subiectiva: fiecare aplicatie are anumite cerinte in accesarea datelor iar incepand cu android 6.0 poti oferi sau nega accesul la anumite informatii personale dupa bunul plac al utilizatorului. zau, parca am fi niste copii care se cearta care are masinuta mai rosie. hai sa revenim cu picioarele pe pamant.

 • @Costin Rosu: Chiar esti convins ca Android e mai sigur decat iOS ? Daca e asa, atunci… cineva te-a prostit pe tine cu televizorul…

 • Costin Rosu

  dude, nu te mai ataca atat de tare si macar citeste ce am scris: “Android este cel putin la fel de sigur si “private” ca si iOS”
  deja discutia cu securitatea nu mai este atat de arzatoare cum era in trecut. da, la android exista o mai mare posibilitate sa iei un malware daca nu stii ce faci cu acel sistem de operare: android iti da posibilitatea sa instalezi aplicatii neverificate, din orice sursa vrei tu, facuta de orice gigel in bucatarie…dar asta nu este problema androidului ci este a utilizatorilor care fac fel si fel de tampenii pe telefon fara a isi da seama de repercursiuni si pe urma “striga in gura mare pe tot internetul” ca andoid este nesigur si ca s-a infectat cu nu stiu ce malware si ca i-au fost trimise de pe al lui abonament 5000 de mesaje cu suprataxa…plm..chiar nu are nici o legatura cu android chestia asta. odata ce ai dat acces unei aplicatii sa iti citeasca contactele, sa iti poate da mesaje fara stirea ta..(multi nici nu citesc ce permisiuni sunt necesare la instalarea aplicatiilor) nu mai poti vorbi de securitatea unui sistem de operare. mai mult, incepand cu android 6.0 aplicatia va cere acces/aprobare de la utilizator cand aceasta va vrea sa acceseze o functie ceea ce este super tare. practic aplicatiile nu mai au acces la nimic dupa instalare si poti accepta sau nega o cerere de a iti accesa lista de contacte spre exemplu…si exemplele pot continua.

  inca odata..nu zic ca este mai sigur… dar in nic un caz nu este mai prost din acest punct de vedere. e vorba doar de perceptie aici si discutia asta cu securitatea, asa cum am mai spus..nu prea isi mai are rostul.

 • Pingback: Tizen OS este mai utilizat decat Blackberry | iDevice.ro()