Prima Pagina Orange De ce nu vinde Orange iPhone 6S clientilor noi

De ce nu vinde Orange iPhone 6S clientilor noi

De ce nu vinde Orange iPhone 6S clientilor noiDe ce nu vinde Orange iPhone 6S si iPhone 6S Plus clientilor noi la pret standard? Intrebarea aceasta si-au pus-o probabil unii dintre cei care au vazut aseara ca Orange vinde iPhone 6S si iPhone 6S Plus mai ieftin ca in Apple Store, la pret standard, insa nu si clientilor noi care nu au contractat deja un serviciu al operatorului telefonie mobila.

Toti cei care au incercat sa cumpere iPhone 6S si iPhone 6S Plus de la Orange in cursul noptii trecute sau astazi s-au lovit de refuzul operatorului de telefonie mobila de a vinde terminalele catre clienti noi, dar oare de ce refuza Orange sa vanda iPhone 6S catre clientii noi la pret standard ?

Ei bine un raspuns foarte simplu este : Orange nu castiga mare lucru din vanzarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus la pret standard, asa ca prefera sa aloce stocurile catre clientii existenti care fie isi vor prelungi abonamente existente, fie vor incheia altele noi.

De ce nu vinde Orange iPhone 6S si iPhone 6S Plu clientilor noi

De ce nu vinde Orange iPhone 6S clientilor noi

Parerea mea este ca Orange nu vinde iPhone 6S si iPhone 6S Plus la pret standard clientilor noi deoarece pe termen lung castigul din vanzarea catre un client cu abonament este mult mai mare decat vanzarea simpla catre o persoana care foloseste terminalul intr-o alta retea.

Mai mult decat atat, Orange vinde iPhone 6S si iPhone 6S Plus codate, iar vanzarea la pret standard catre persoane din afara retelei ar insemna si decodarea terminalului, deci practic Orange pierde o unitate din stoc si nu castiga un client in acest proces.

Privind lucrurile din perspectiva operatorului, alocarea unui stoc de unitati pentru vanzari la pret standard catre persoane ce nu sunt clienti Orange este ilogica deoarece vorbim despre o instrainare a stocului cu un castig foarte mic, clientii existenti care produc cei mai multi bani si merita atentia mai mare ramanand fara optiunea de a cumpara produsele..

Acestea fiind spuse, sper ca v-am lamurit de ce nu vinde Orange iPhone 6S si iPhone 6S clientilor noi la pret standard, restrictia fiind aplicata in magazinul online si probabil inclusiv in magazinele fizice din toata tara.

De ce conteaza aceasta intrebare la Orange mai mult decat la orice alt operator? Pentru ca Orange are cele mai mici preturi, deci atrage cea mai mare atentie, dar Vodafone si Telekom au cel mai probabil o politica similara.

 • Luc73

  Sunt client Orange dar cu cartela si totusi nu sunt eligibil a cumpara de pe site desi am cont la ei.Pe chat am vorbit si am dreptul chiar si cu reducerea de la incarcari.Oare unde este adevarul?

 • @LZD: Pretul ala pe care l-ai spus tu pentru Vodafone e cel pentru abonament de 25 de euro lunar, nu standard.

 • KTA

  @ZAONE: ma bucur ca O nu ne vinde la liber”noua celor care am plecat de la ei”.
  Il sun acum pe fratele meu in Anglia si il trimit la un apple store poate imi gaseste in i6s sau i6s plus la pret mai bun sau macar egal cu O.
  Dar sti care e problema: cred ca l voi pune langa i6 ( pe care nu l folosesc) si voi continua cu i5s.

 • cenzurat

  Eu am cumparat acu 3 zile din Germania iphone6s 128gb la pretul de 935 euro eu zic ca lam prins la pret bun din magazin:)

 • @LZD: Nu, nu sunt alea, cred ca ti-a ramas blocat cache-ul ca eu am actualizat articolul.

 • Catalin

  Pana la urma poti sa iei 6s daca ai cartala prepay?