Autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus

Autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus este una dintre principalele griji ale celor care cumpara unul dintre cele doua terminale in aceasta perioada si asta deoarece compania Apple a crezut ca este bine sa scada capacitatea bateriilor de a stoca energia necesara functionarii produselor sale.

Mai exact, iPhone 6S are o baterie de 1715 mAh, cu 95 mAh mai mica decat cea folosita in terminalul iPhone 6 lansat anul trecut, asta in timp ce iPhone 6S Plus are o baterie de 2750 mAh, cu 160 mAh mai mica decat cea de 2910 mAh implementat in iPhone 6 Plus anul trecut.

Autonomia bateriei iPhone 6S

Autonomie baterie iPhone 6S

In testele mele facute in aceasta saptamanaam descoperit ca autonomia bateriei iPhone 6S nu este mai slaba decat cea a iPhone 6, insa nici mai buna decat ea, asa ca indiferent ce a facut Apple pentru bateriile terminalelor sale, se pare ca bateria nu este afectata.

Mai exact, autonomia bateriei iPhone 6S va ofera aproximativ 7 ore de utilizare zilnica, cu putin peste 1 zi de stand by, adica tot ceea ce primeati si pana acum de la vechile terminale, asta desigur daca nu aveti foarte multe servicii deschise simultan pentru ca in acest caz autonomia scade.

In mod normal autonomia bateriei iPhone 6S va va permite sa folositi terminalul pentru o zi intreaga fara probleme si asta este practic tot ceea ce asteapta cam oricine de la un smartphone al companiei Apple, cei din Cupertino gandind intreaga strategie in acest mod.

Autonomia bateriei iPhone 6S Plus

Autonomie baterie iPhone 6S PlusExact precum in cazul de mai sus, autonomia bateriei iPhone 6S Plus este similara cu cea a iPhone 6 Plus, adica puteti obtine intre 9 si 11 ore de utilizare cu pana la 3 zile de stand by, in functie de ceea ce faceti pe dispozitivele voastre in decursul unei intregi zile.

Dac anul trecut am avut parte de o imbunatatire destul de consistenta pentru autonomia bateriei, iata ca anul acesta de la iPhone 6 Plus la iPhone 6S Plus nu veti avea parte decat de o pastrare a autonomiei pentru ca bateriile au capacitate mai mica.

Autonomie baterie iPhone 6S Plus 1Separat de acestea, merita mentionat si faptul ca Apple a schimbat modul in care este calculata autonomia bateriei, astfel ca acum timpul de stand by este mai mare decat in trecut, timpul de utilizare scazand destul de mult, asa ca rezultatele sunt usor diferite fata de modul de calcul cunoscut tuturor.

Concluzionand, autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu este nici mai buna, nici mai proasta decat cea a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, asa ca trebuie sa va obisnuiti cu aceasta mentinere a ceea ce stiati deja de mai bine de un an de zile fara vreo imbunatatire.

11 COMENTARII

  1. Puteau sa îl facă mai gros până aduceau la același nivel cu camera ieșită în afara și astfel puteau sa bage o baterie mai mare…eu zic ca multi ar fi apreciat chestia asta!

  2. iPhone 6s, 7 ore utilizare cu 14 ore in repaus??? Dumnezeule mare! Spune mi si mie, te rog, cum il folosești de scoți astfel de scoruri? Sincer! Eu am lasat absolut totul activat pe el, si abia daca mi se pare ca bate putinnnn peste fostul iPhone 5s… Ultimul IOS, fără jb, fără jocuri, cel mult un videoclip pe YouTube. In schimb, folosit multișor pentru whatsapp- vorbit cam o ora, o ora si ceva, mesaje, iar in rest, câteva telefoane simple, mail,,navigare site uri de știri…, fără fotografiat, iar spre seara caut priza… Repet, mi se pare ca tine putin peste fostul 5s…dar la scorul tău…nici nu visez…

  3. De la filmat 4K si pana la testat cateva jocuri, navigare pe internet, facut poze, primit multe notificari, etc.
    E drept ca am dezactivat din GPS ce nu am nevoie, am dezactivat consumatorii de energie aiurea, am setat luminozitatea ecranului pe auto si la minim jumatate.
    Toate chestiile astea sunt valabile pentru ambele terminale.

  4. Corect, inca o chestie in plus pe care am facut-o a fost sa dezactivez 3G/4G cand stau acasa, comutand pe 2G, internetul mobil fiind deasemenea dezactivat.
    In plecarile de acasa sta tot timpul pe 4G.

  5. Nu inteleg cum e acum si cum era inainte modul de calculare al autonomiei. Eu inteleg asa: daca bateria tine 10 ore(de la 100% pana se stinge) din care folosit 5 ore,atunci inainte aveam utilizare 5 ore si standby 10 ore. Acum cum e?

  6. E la fel! Tot așa merge sistemul. Altceva s-a întâmplat. Înainte, până la iOS 9, iOS-ul “umfla” în mod fals timpul de Usage, în sensul că la fiecare notificare primită adăuga 5 minute la Usage (chiar dacă nu atingeai telefonul). Dacă erau mai multe notificări în intervalul ăsta de timp, nu se repeta operațiunea de “umflare” a Usage-ului că ar fi ajuns mai mare ca Stand By-ul. Mai departe, la fiecare oră de Stand By, mai adăuga 10 minute la Usage. Aprindeai ecranul, 5 minute la Usage. Toată ăstea adunate ajungeau și pa 2h în olus pentru valoarea Usage-ului. Din iOS 9 nu mai e așa, iar Usage-ul e mai mic la toată lumea, deși nu este, doar că acum e cel real. Mulți se plâng de baterie doar din cauza valorii Usage-ului, deși ei au același program de încărcare al telefonului, le ține la fel, doar că scrie mai puțin la Usage.
    Aici nu vorbesc de cei cu problema Battery Drain, unde scade bateria văzând cu ochii.