Apple implementeaza Bluetooth 4.2 in iPhone 6

iPhone 6S Bluetooth 4.2Apple a implementat Bluetooth 4.2 in iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2, noua tehnologie fiind regasita in iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Mini 4 si iPad Pro, ultimele 4 produse fiind lansate in toamna acestui an de catre cei din Cupertino pentru utilizatori.

iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2 au fost lansate de catre compania Apple cu Bluetooth 4.0 in toamna anului trecut si trecerea la Bluetooth 4.2 a fost facuta in cursul acestei toamne, insa nimeni nu stie exact ce s-a intamplat de Apple a imbunatatit tehnologia Bluetooth a terminalelor.

Bluetooth 4.2 ofera consum redus de energie, viteze de pana la 2.5 ori mai mari pentru transferul de date, capacitate de transfer de pana la 10 ori mai mare, securitate imbunatatita si multe altele, insa toata lumea se intreaba cum a actualizat Apple tehnologia din iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2.

Teoretic acest upgrade de la Bluetooth 4 la Bluetooth 4.2 poate fi facuta printr-o actualizare software, insa pentru a beneficia de vitezele mai mari de transfer ar fi nevoie si de un chip imbunatatit care ar putea fi implementat doar in procesul de productie.

Daca Apple a schimbat chip-ul Bluetooth din iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2 in toamna acestui an alegand unul mult mai bun ramane sa aflam in urmatoarele saptamani, insa schimbarea din imaginea de mai sus a fost publicata in luna septembrie de catre compania Apple pe website-ul sau.

Nu ar fi exclus ca Apple sa fi implementat un chip Bluetooth 4.2 mai bun in iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2 anul acesta fara de cel Bluetooth 4.0 implementat in terminalele vandute anul trecut, schimbarea neavand un impact foarte mare asupra majoritatii utilizatorilor.

Fara a specula pe marginea acestei schimbari pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2-urile fabricate in 2015, nu mi-as face foarte mari griji in legatura cu schimbarea pe care compania Apple a facut-o pentru utilizatorii sai din lumea intreaga.