Prima Pagina Apple Mac-urile continua sa creasca in vanzari

Mac-urile continua sa creasca in vanzari

Mac crestere vanzariMac-urile continua sa inregistreze vanzari din ce in ce mai bune, compania Apple fiind creditata cu o crestere in vanzari ce este mai mare decat cea a competitorilor care vand PC-uri in SUA in momentul de fata.

Conform unor date preliminare oferite de catre o agentie de monitorizare a vanzarilor de PC-uri, in SUA compania Apple ar vi vandut 2.5 milioane de Mac-uri, in crestere cu 7.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifra reprezentand jumatate din vanzarile globale.

Vanzari mai mari decat Apple au fost inregistrate de catre HP si Dell, insa procentual cea mai mare crestere au avut-o cei de la Lenovo, ei vanzand cu 22% mai multe PC-uri, asta desi intreaga piata a inregistrat o crestere de numai 1.3% a vanzarilor in Q3 2015, ASUS avand cele mai mari pierderi.

Cand vine vorba despre vanzarile globale, compania Apple se plaseaza pe pozitia a 4-a in topul vanzarilor de PC-uri cu vanzari totale de 5.6 milioane de unitati, cu o crestere de 1.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Dell inregistrand o creste de 0.5%.

Mac crestere vanzari globale

In imaginea de mai sus aveti prezentare vanzarile estimate ale producatorilor de PC-uri, Apple si observati ca numai Apple si Dell au inregistrat cresteri usoare ale vanzarilor, in timp ce restul producatorilor au inregistrat doar scaderi, Acer fiind cel mai afectat.

Per total piata globala a PC-urilor a scazut cu 7.7% in Q3 2015, mai exact s-au vandut cu 6 milioane de PC-uri mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, piata PC-urilor fiind intr-o continua scadere de cativa ani de zile.

 • Srb Srb

  bravo lor, aia practic sunt low end devices. Singurul lor competitor care o sa inceapa sa apara in lista in urmatorii ani va fi Micrososft

 • timoteiem

  Microsoft tocmai a produs primul laptop si nu cred ca se va oprii aici.Ca si in cazul telefoanelor sper sa progreseze si in productia laptop-urilor.

 • Orion4tech

  Multe se vor shimba in 2016.
  Apple a devenit extrem de monoton.
  Oricum Dell si HP vor continua sa creasca pe piata din SUA la care se va mai alatura si Microsoft.

 • Daniel

  Zaone, stii cumva vreo problema la AirDrop pe el capitan cu iOS 9.0.2? Pt ca mie nu îmi merge…Ms

 • @Daniel: Nu stiu de vreo probleme de genul asta.