Apple a bagat in faliment un dezvoltator de motociclete electrice

Apple faliment motociclete electriceApple dezvolta o masina electrica si peste 1000 de oameni sunt implicati in proces, compania americana angajand tot felul de ingineri talentati pentru a-si lansa produsul pe piata mai devreme, diversi producatori de automobile, si nu numai, pierzand un numar mare de ingineri in ultimele luni.

Una dintre “victimele” mai putin cunoscute ale companiei Apple este un start-up numit Mission Motorcycles, el fiind specializat pe dezvoltarea de motociclete electrice de viteza, compania intrand in faliment din cauza faptului ca Apple i-a angajat inginerii talentati.

Mai exact, Apple ar fi angajat doi dintre inginerii principali ai Mission Motorcycles chiar cand compania era intr-o runda avansata de cautare de finantare, ea nereusind sa mai atraga banii investitorilor fara oamenii care erau garantia succesului proiectului.

Fara investitori si bani, compania a pierdut alti angajati importanti, Apple angajand cel putin doi vicepresedinti ai Mission Motorcycles impreuna cu unul dintre directorii de proiecte, acestia fiind oameni extrem de importanti in evolutia companiei.

Apple Inc’s aggressive recruitment of auto experts as it explores building a car has left a promising, if financially troubled, electric motorcycle startup in the dust. Mission had a great group of engineers, specifically electric drive expertise. Apple knew that – they wanted it, and they went and got it.

Separat de Apple, alti angajati ai Mission Motorcycles au plecat catre Tesla sau Harley-Davidson unde au siguranta financiara pentru anii viitori, deci practic Apple a decimat o companie cu viitor in dezvoltarea de motociclete electirce pentru a-si dezvolta propriile proiecte.

Inainte de a ramane fara angajati, Mission Motorcycles dezvolta o motocicleta numita Mission RS si una numita Mission R, prima fiind dedicata curselor, in timp ce a doua era dedicata motociclistilor obisnuiti, ele avand o autonomie de 150 de mile la o singura incarcare.