Autonomia bateriei Google Nexus 6P

autonomia bateriei Google Nexus 6PAutonomia bateriei Google Nexus 6P este de 6 ore si 24 de minute conform unui test derulat recent pentru noul smartphone dezvoltat de catre cei de la Google in parteneriat cu Huawei, dispozitivul beneficiind de o baterie de 3450 mAh care nu ii ofera un timp de utilizare chiar atat de mare.

Autonomia bateriei Google Nexus 6P este cu aproape 3 ore mai mica decat cea a iPhone 6S Plus sau a Samsung Galaxy Note 5 conform acestui test, ea fiind mai mare decat cea a LG G4, insa cu mult mai mica decat cea a iPhone 6S, un terminal mai mic, cu o baterie de o capacitate injumatatita.

Dupa cum puteti vedea in graficul de mai jos, Google Nexus 6P are rezultate bune doar in ceea ce priveste incarcarea rapida, deoarece timpul efectiv de utilizare este neasteptat de mic in comparatie cu bateria enorma pe care o regasim in interior.

Avand in vedere ca metodologia de testare este identica pentru toate terminalele din grafic, as pune aceasta diferenta majora intre smartphone-urile Apple si autonomia bateriei Google Nexus 6P pe seama unor probleme de consum ale Android 6 Marshmallow si nu pe altceva.

autonomia bateriei Google Nexus 6P 1

Ca sa fiu sincer, e suspicios faptul ca un smartphone cu o baterie atat de mare si un ecran de 5.7 inch are o autonomie mai mica decat un iPhone 6S Plus ce are o baterie cu 700 mAh mai mica si un ecran cu 0.2 inch mai mi, dar si decat iPhone 6S care are o baterie cu capacitate injumatatita.

Pe de alta parte, smartphone-urile Huawei cu autonomie mare au baterii de peste 4000 mAh, asa ca poate probleme ar putea fi si la producator sau chipset-ul terminalului, insa oricum diferenta intre autonomia Google Nexus 6P si ce a altor terminale este neobisnuit de mare.