Facebook rezolva consumul exagerat al bateriei

Facebook consum exagerat baterie iPhoneSaptamana trecuta Facebook a recunoscut ca aplicatia sa genereaza un consum excesiv al energiei bateriei iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, promitand ca ai sai ingineri vor incerca sa gaseasca metode prin care sa rezolve problemele aplicatiei.

Pentru ca problema este una atat de importanta, unul dintre inginerii importanti ai Facebook a explicat intr-un post al retelei de socializare despre identificarea problemelor care au generat consumul excesiv al energiei bateriei, explicand ce a stat la baza lor de la bun inceput.

Conform inginerului Facebook, prima problema descoperita de catre inginerii companiei are legatura cu un proces rulat constant de catre procesor in timp ce aplicatia este deschisa in timpul folosirii sau in background, procesul fiind doar una dintre problemele de consum.

Ce de-al doilea mare generator de consum este sistemul de redare audio al aplicatiei, acesta functionand chiar si atunci cand aplicatia este inchisa in background daca un clip video este lasat in redare, aplicatia continuand sa il redea in mod silentios fara ca utilizatorii sa stie acest lucru.

The first issue we found was a “CPU spin” in our network code. A CPU spin is like a child in a car asking, “Are we there yet? Are we there yet? Are we there yet?”with the question not resulting in any progress to reaching the destination. The second issue is with how we manage audio sessions. If you leave the Facebook app after watching a video, the audio session sometimes stays open as if the app was playing audio silently.

Practic Facebook a recunoscut faptul ca problemele aplicatiei Facebook au fost descoperite de catre diversi dezvoltatori care au publicat aceleasi informatii pe internet pana acum, asa ca Facebook a fost prinsa “cu  mâța-n sac” si acum isi recunoaste greselile.

Problemele aceste care generau consumul exagerat de baterie ar trebui sa fi fost rezolvate prin actualizarea aplicatiei Facebook lansata aseara, asa ca sunt curios care este experienta voastra cu noul titlu.

 

5 COMENTARII