Siri este un pericol pentru soferi

Siri distrage cel mai mult atentia soferilorSiri distrage atentia mai mult decat orice alt asistent personal pentru terminale mobile, sau cel putin asta sustine asociatia americana pentru automobile care a efectuat un studiu pentru a afla cat de multa atentie trebuie sa le acorde soferii acestos sisteme in timpul condusului.

Asistentii personali Google Now, Siri si Cortana au fost comparati cu sistemele de entertainment ale unor masini vandute pe piata din SUA si nu stiu daca ati fi ghicit acest lucru, insa sistemul dezvoltat de catre cei de la Microsoft a inregistrat una dintre cele mai mici note in acest test.

Google Now a primit nota 3 cu un nivel moderat spre mare de distragere a atentiei soferilor de la drum, in timp ce Siri a obtinut nota 3.4 care il plaseaza in categoria sistemelor de entertainment care genereaza un nivel mare de distragere a atentiei in timpul condusului.

Researchers found that potentially unsafe levels of mental distraction can last for as long as 27 seconds after completing a distracting task in the worst-performing systems studied. At the 25 MPH speed limit in the study, drivers traveled the length of nearly three football fields during this time. When using the least distracting systems, drivers remained impaired for more than 15 seconds after completing a task…

Conform cercetatorilor americani, dupa efectuarea unor task-uri simple folosind aceste sisteme din masini, efectele reziduale ale distragerii atentiei pot impiedica soferul sa reactioneze la evenimentele din trafic pana la maxim 27 de secunde, in cele mai rele cazuri.

Siri distrage cel mai mult atentia soferilor 1

Masinile care au sistemele cel mai eficiente de entertainment si care raspund cel mai usor si rapid la comenzi sunt Chevy Equinox si Buick Lacrosse, insa ele sunt vandute numai in SUA, dar Toyota 4Runner are un scor destul de bun, acest model putand fi gasit si in Europa intr-o versiune similara cu cea din SUA.