Prima Pagina Apple Music Pandora este prima “victima” a Apple Music

Pandora este prima “victima” a Apple Music

Apple Music victimaApple Music a fost lansat la sfarsitul lunii iunie de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar zilele trecute am aflat si despre prima “victima” facuta de catre noul serviciu de streaming audio al celor din Cupertino.

Pandora este serviciul afectat de catre Apple Music, compania raportand faptul ca numarul de ascultatori a scazut cu peste 1 milion fata de al doilea trimestru fiscal al 2015, in care Apple Music nu exista, compania avand in total 78.1 milioane de ascultatori la sfarsitul celui de-al treilea trimestru fiscal al 2015.

Cei de la Pandora incearca desigur sa minimizeze impactul asupra serviciilor proprii spunand ca scaderea in numarul de ascultatori este similara cu cea inregistrata in cursul anului 2013 cand iTunes Radio a fost initial lansat, management-ul companiei asteptandu-se la aceasta scadere.

Investitorii nu au privit situatia cu atat de multa indulgenta, astfel ca valoarea actiunilor Pandora a scazut cu aproximativ 30% in cursul zilei de ieri cand anuntul privind scaderea numarului de ascultatori a fost facut, astfel ca vorbim despre prima “victima” a Apple Music.

…we expected some short‐term impact to our audience  growth as listeners tried this highly‐promoted new service. I am pleased to say that, given the scale of press and consumer attention on this launch, the impact on our active users and listening hours was muted.

Tim Cook a afirmat saptamana aceasta ca Apple Music are 15 milioane de utilizatori cu 6.5 milioane de abonati, cifrele fiind mult mai mici decat cele ale Pandora sau Spotify, insa vorbim despre un serviciu disponibil de doar trei luni de zile pe piata si care se pare ca are destul de mare succes.

Problemele generate pentru cei de la Spotify sunt probabil intalnite si in cazul Spotify, asa ca va fi interesant de vazut ce vor anunta reprezentantii acestei companii.

 • Dimi

  De ce imi da autentificare imposibilă? Am actualizat ios si imi da asa

 • Dimi

  Am iphone 4s

 • Bogdan U.

  Oricum Pandora nu functiona in RO, mergea doar pe android cu un anumit program care iti aloca ip de state. Asa ca…

 • Marius

  Folosesc Apple music si îmi place f mult! Am optat pentru opțiunea family sharing si este f ok! Cu un abonament de 8€ pot asculta 6 membri ai familiei.

 • George Sterian

  fratilor nu ati auzit de zonga?Sau apple music face si ceva in plus?Pe zonga poti sa iti faci playlisturi si sa le salvezi pe device pt a le asculta cand nu ai net deci……

 • Catalin Bradac

  De ce ar folosi cineva o aplicație de 2 lei cu un milion de buguri ca zonga când exista Apple music ? 🤓

 • Pingback: Siri are functionalitate limitata din cauza Apple Music | iDevice.ro()