iOS 9 beta 5 – Asistenta Wi-Fi aduce o noua functie pentru navigare pe internet

iOS 9 Asistenta Wi-FiAsistenta Wi-Fi este o noua functie a iOS 9 beta 5 pentru iPhone sau tabletele iPad, ea fiind disponibila din cursul serii trecute pentru toti utilizatorii Apple, ea fiind gandita pentru a imbunatati conectivitatea la internet.

Denumita Wi-Fi Assist in limba engleza, functia Asistenta Wi-Fi este disponibila la baza meniului Settings > Cellular data, Configurari > Conexiune celulara, ea permitand utilizarea automata a conexiunii celulare atunci cand conectivitatea Wi-Fi este slaba.

In baza explicatiei oferite de catre compania Apple, functia de asistenta Wi-Fi este menita sa faca automat trecerea la o conexiune celulara atunci cand conexiunea Wi-Fi a terminalelor este slaba, deci atunci cand ajungem in marginea razei de actiune a unui Wi-Fi HotSpot.

In mod normal cand conexiunea Wi-Fi este slaba terminalele nu se deconecteaza automat de la retea pentru a face trecerea la o conexiune celulara, insa cu aceasta functie activata utilizatorii vor putea continua sa foloseasca internetul folosind conexiunea mobila de date in locul celei Wi-Fi.

Functia nu este deocamdata disponibila in iOS 8 si este o extensie a unui sistem implementat anul trecut care permite trecerea mult mai usoara de la Wi-Fi la o conexiune celulara in timpul navigarii pe internet fara blocaje in incarcarea informatiilor.

4 COMENTARII

  1. Si ce te faci cand ai 4G cu o viteza mult mai mare ca wi-fi-ul de acasa,iti consuma megabitii pretiosi? Care e limita de viteza la care se face trecerea?