Android are 3D Touch (Video)

3D Touch AndroidAndroid are deja 3D Touch, sau cel putin unele terminale Android au deja acest sistem, iar aici vorbim despre dispozitivele care au un barometru inclus de catre producatori, acesta putand fi manipulat pentru a emula tehnologia Apple.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum poate fi modificat Android-ul pentru a oferi o functionalitate similara 3D Touch din iPhone 6S cu ajutorul unui barometru, iar realizarea unui dezvoltator de aplicatii este cu adevarat remarcabila in lipsa unui Taptic Engine al Apple.

Conform celui care a realizat clipul video de mai jos, barometrul din anumite terminale ofera 3D Touch in Android, ecranele acelor dispozitive interpretand diverse tipuri de atingeri, exact precum se intampla in cazul iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, in baza lor fiind oferite diverse functii.

Separat de existenta unui barometru in terminal, 3D Touch pentru Android poate fi emulat doar daca smartphone-ul este impermeabil, astfel ca aerul din interior va fi impins usor in afara terminalului, presiunea interna crescand in aceeasi masura si generand diverse citiri pentru barometru.

Aceasta emulare a 3D Touch pentru Android folosind barometrul este un truc foarte interesant si unii cu siguranta se vor folosi de el pentru a beneficia de functionalitatea iPhone 6S si iPhone 6S Plus fara Taptic Engine, insa diversi producatori vor implementa oricum 3D Touch in terminale din 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=22lia7w03sQ