IBM va oferi Apple Watch gratuit angajatilor

Apple Watch gratuit IBMIBM va oferi Apple Watch gratuit sau la pret redus angajatilor ca parte a unei initiative menite sa ii convinga pe acestia sa duca o viata mai sanatoasa, costurile de achizitie ale ceasurilor urmand a fi acoperite de asigurarile de sanatate facute de catre companie.

Commit to Health este initiativa in baza careia IBM isi extinde parteneriatul cu Apple pentru a oferi Apple Watch gratuit sau la pret redus, iar tipul de ceas primit si gratuitatea oferita va fi bazata pe tipul de asigurare de sanatate pe care fiecare angajat il are sau il va alege.

Apple Watch are o multitudine de functii pentru fitness, iar cei de la IBM incearca sa ii impulsioneze pe angajati sa duca o viata mai sanatoasa cu ajutorul acestui ceas inteligent, un program similar fiind derulat in trecut de catre companie prin oferirea de bratari Fitbit.

In cazul programului care a avut la baza Fitbit, IBM le-a permis angajatilor sa castige puncte pentru pasii facuti in fiecare zi, acele puncte putand fi transformate in diverse produse ale companiei sau in sume care erau donate catre diverse organizatii de caritate.

Ideea celor de la IBM pare sa fi fost preluata si de catre alte companii care incearca sa reduca partial costurile cu asigurarile de sanatate prin incurajarea angajatilor sa duca un stil de viata mult mai sanatos, majoritatea programelor existand inainte ca Apple Watch sa fie lansat.

Din moment ce IBM a lansat un program de acest gen, exista o foarte mare sansa ca alte companii americane sa ii urmeze exemplul si sa ofere Apple Watch sau alte wearable-uri similare pentru a-i convinge pe angajati sa faca mai multa miscare in timpul liber.

Apple si IBM au un parteneriat extins pentru vanzarea de diverse servicii catre companiile americane, achizitionarea de Mac-uri pentru angajati facand parte din intelegerea dintre cele doua companii si probabil colaborarea dintre ele va fi extinsa in alte domenii in viitor.

1 COMENTARIU