Microsoft Surface Book si numeroasele probleme

Microsoft Surface BookMicrosoft Surface Book a fost lansat recent de catre compania Microsoft si primii clienti care au primit acasa noul produs au inceput sa raporteze o varietate de probleme cu laptop-ul care ar trebui sa concureze cu MacBook Pro-ul celor de la Apple.

Bun, incepem cu unitatile Microsoft Surface Book care au fost livrate stricate si imposibil de a fi pornite, unele dintre ele fiind foarte greu de pornit, sistemul de operare functionand foarte greu, performantele fiind afectate si de blocaje aleatorii sau inchideri subite in utilizarea obisnuita.

Mergand mai departe, unele unitati ale Microsoft Surface Book au functionat corect pana in momentul in care au fost actualizate, ele incetand sa ami functioneze, imposibilitatea de a deschide Surface Book-urile aparand in momentul in care produsul era plasat in dock.

Continuand, detasarea Surface Book de dock afiseaza erori in sistemul de operare Windows, ecranele afisand culori neobisnuite in timpul redarii anumitor pagini web, trackpad-urile blocandu-se aleator in timp ce driverele placilor video afisau erori la fiecare 10 sau 20 de minute.

Separat de problemele software, Microsoft Surface Book a generat si unele probleme cu hardware-ul implementat de catre compania Microsoft, unele unitati avand probleme de conectare cu dock-urile, in anumite situatii unii utilizatori realizand ca ecranele erau in anumite cazuri doar partial conectate la dock.

Restul problemelor hardware sunt date de ecrane care nu intra perfect in dock si se misca in timpul utilizarii, lipsa unui senzor de lumina ambientala pentru a controla iluminarea tastaturii si fragilitatea chingii care tine ecranul lipit de dock, o varietate de utilizatori reclamandu-le pe internet.

Daca va uitati la tot ceea ce este prezentat mai sus veti observa ca vorbim despre foarte multe probleme pentru un produs dintr-o prima generatie si asta in conditiile in care Microsoft nu are deocamdata o pagina oficiala de suport creata pentru noul produs.

In conditiile acestea e greu de spus cat succes ar putea avea Surface Book in fata MacBook Pro, insa probabil generatiile viitoare vor fi livrate cu mai putine probleme.

4 COMENTARII

  1. Chestia cu culorile este de la Windows si eu am întâmpinat probleme cu placa video, care după un update a început sa facă figuri. Eu am dezinstalat driverele si le-am instalat din nou si am scăpat de acele probleme cel puțin momentan. Nu am surface ci un amărât de Hp 🙂

  2. da corect si la macbook-uri au fost probleme, dar nu in halul asta. Ce patesc cei care au luat surface book e penibil, si enervant. MS si calitatea sunt doua lucruri complet diferite in multe situatii, nu in toate, dar in multe. Eu am un macbook pro mid 2010 cumparat in decembrie 2010 si merge si acum brici.