Apple si alte companii sunt date in judecata pentru controlarea masinilor cu aplicatii

Apple Watch control teslaApple, Samsung si aproximativ jumatate dintre producatorii de automobile de pe glob au fost actionati in judecata de catre detinatorul unui brevet de inventie care ar descrie un sistem de a controla masini cu aplicatii pentru smartwatch-uri.

Acest brevet de inventie ar descrie functionalitatea oferita de catre aceste aplicatii, mai exact posibilitatea de a porni/opri masina, de a bloca/debloca usile, de a controla sistemul de aer conditionat, etc, totul folosind o aplicatie instalata pe un smartwatch, precum Apple Watch, de exemplu.

Intellectual Capital Consulting este compania care a initiat procesul, ea fiind specializata pe procese ce au la baza brevete de inventie, deci vorbim despre un patent troll care incearca sa scoata bani de la companii mari in baza unor brevete de inventie vechi, precum cel invocat acum.

Procesul a fost intentat de catre companie in cursul acestei veri, dar a ajuns in atentia presei abia acum, iar separat de companiile mentionate anterior, inclusiv unii dezvoltatori de aplicatii au fost numiti in cererea de chemare in judecata pentru dezvoltarea aplicatiilor.

 

A remote watch design for a car security system, comprising of a display screen and base with keypad. A user of the remote watch will not only be able to keep track of the time but also will be able to arm/lock, disarm/unlock and remotely start their vehicle by pushing specific buttons on the watch. It is common for people to lose or misplace their keys along with the keyless remote that is attached to the keys.

Brevetul de inventie invocat in proces a fost inregistrat in anul 2003, iar el descrie o parte din functionalitatea unor aplicatii, insa nu tot ceea ce ofera ele pentru controlarea masinilor, astfel ca e putin probabil ca procesul sa aiba intr-adevar succes in instanta.

Avand in vedere ca vorbim despre o singura companie care se lupta cu o multitudine de mari producatori de masini si nu numai, e putin probabil ca vreun ban sa fie platit din cauza dezvoltarii acestor aplicatii.