Apple confirma sistemul de localizare in cladiri

Apple Maps localizare in cladiriApple a confirmat sistemul de localizare in cladiri despre care v-am vorbit in aceasta dimineata, el fiind oferit anumitor persoane prin intermediul unei aplicatii din App Store numita Indoor Survey.

Aceasta aplicatie le permite celor care o folosesc sa se localizeze in interiorul cladirilor si stiam ca ea este dedicata doar anumitor colaboratori ai companiei Apple, iar acum aflam si cine are acces la ea pentru a beneficia de tehnologia celor din Cupertino acum.

Mai exact, compania Apple le permite detinatorilor de diverse locatii sa participe la dezvoltarea sistemului de localizare in interiorul cladirilor, ei trebuind sa se inscrie prin pagina dedicata inregistrarii de localuri, resturate sau afaceri in sistemul Apple Maps, dupa cum vedeti in imaginea de mai sus.

Pentru ca o licatie sa poata fi inclusa in programul de dezvoltare a sistemului de localizare in interiorul cladirilor ele trebuie sa poata fi accesate de catre oricine, ele trebuie sa aiba minim 1 milion de vizitatori pe an, trebuie sa aiba harti extrem de exacte si detaliate si trebuie sa auba Wi-Fi in toate zonele publice.

Thank you for your interest in Apple’s new indoor positioning technology. We have received an overwhelming response on this service and we are prioritizing our efforts to focus on venues with the following attributes:

  • Accessible to the general public
  • Annual visitors in excess of 1 million per year
  • Availability of complete, accurate, and scaled reference maps
  • Enabled with Wi-Fi throughout
  • Associated app is authorized by venue owner

Va spuneam ca Apple a cumparat o companie numita WiFiSLAM care permite localizarea in interiorul cladirilor cu ajutorul Wi-Fi, iar ceea ce descrie Apple pentru colaboratorii sai pare sa fie exact ceea ce oferea compania cumparata de catre cei din Cupertino anul trecut.

Nimeni nu stie cand va fi lansat acest sistem de localizare in interiorul cladirilor, insa din moment ce Apple il testeaza deja cu parteneri ce au un numar mare de vizitatori anual, este clar ca el se afla intr-un proces foarte avansat de dezvoltare in vederea lansarii.