Indoor Survey – Apple testeaza localizarea in cladiri

Indoor SurveyApple testeaza un nou sistem localizare in interiorul cladirilor cu ajutorul unei aplicatii speciale numite Indoor Survey, ea fiind disponibila in momentul de fata in App Store, insa doar anumiti parteneri ai companiei Apple au acces la ceea ce ofera ea.

Aplicatia Indoor Survey este disponibila pentru accesare si descarcare de catre orice persoane care au link-ul direct spre ea deoarece la o simpla cautare ea nu este afisata de catre magazinul de aplicatii al celor din Cupertino, deci este clar ca vorbim despre un proiect ce trebuia sa fie secret.

Conform descrierii facute de catre compania Apple pentru aplicatia Indoor Survey, ea poate face localizare in interiorul cladirilor folosind frecventele radio receptionate de catre iPhone, senzorii integrati ai acestuia, dar si informatii privind localizarea introduse de catre utilizatori.

Apple a cumparat in 2013 o companie numita WiFiSLAM care avea tehnologii capabile sa faca localizari in interiorul cladirilor, iar cu aplicatia Indoor Survey pentru iOS 9 vedem cel mai probabil o prima implementare a lor intr-o aplicatie a companiei Apple.

By dropping ‘points’ on a map within the Survey App, you indicate your position within the venue as you walk through. As you do so, the indoor Survey App measures the radio frequency (RF) signal data and combines it with an iPhone’s sensor data. The end result is indoor positioning without the need to install special hardware.

Separat de achizitionarea WiFiSLAM, compania Apple avea deja unele brevete de inventie care descriau metode prin care pot fi localizate persoanele in interiorul cladirilor, iar API-urile iOS 9 pentru aplicatia Maps ofera informatii prin care dezvoltatorii pot face acest lucru cu propriile aplicatii.

Desi aplicatia Indoor Survey este disponibila in App Store si poate fi descarcata de catre oricine, accesul la funcitonalitatea sa este oferit doar anumitor Apple ID-uri autorizate de catre compania Apple, asa ca deocamdata nu putem sti ceea ce se ascunde in interiorul sau.

Chiar si asa, prin Indoor Survey compania Apple ne demonstreaza pentru prima oara ca este interesata sa dezvolte sisteme de localizare in interiorul cladirilor, acestea fiind evolutia logica a sistemelor de localizare prin GPS.

Aplicatia Indoor Survey poate fi descarcata urmand acest link.

1 COMENTARIU