Apple si comoara din conturi sau investitii

bani AppleSaptamana trecuta compania Apple a anuntat rezultatele financiare pentru T3 2015, compania americana avand incasari de peste 50 de miliarde de dolari in doar trei luni de zile, profitul sau depasind din nou 10 miliarde de dolari.

In ultimii 10 ani compania Apple a avut incasari totale de peste 1000 de miliarde de dolari si multumita succesului sau a reusit sa adune o rezerva monetara de aproximativ 206 de miliarde de dolari in lichiditati sau investitii pe termen lung sau scurt.

Cifra a fost anuntata saptamana trecuta si vorbim despre 206 de miliarde de dolari care reprezinta aproape totalul incasarilor Apple pentru intregul an fiscal 2015, insa incasarile unor companii mari pentru cativa ani de zile, capitalizarea bursiera a unor competitori fiind mai mica.

Desi doar o fractie din suma este reprezentata de lichiditati, compania Apple are totusi o comoara in conturi si investitii, cei din Cupertino putandu-se folosi de acest bani pentru a finanta proiecte pentru foarte multi ani de acum incolo, indiferent de evolutia lor.

Desi pare greu de crezut, acum 10 ani Apple avea nevoie de Microsoft pentru a fi salvata de la faliment, iar acum a ajuns sa genereze incasari mult mai mari decat cei din Redmond, iar dupa cum se prezinta lucrurile, la finalul anului fiscal 2016 rezerva monetara a Apple poate depasi 250 de miliarde de dolari.

Daca ar fi sa ne gandim ce ar putea face Apple cu aceasta suma, ei bine ar putea oferi cate un iPhone gratuit fiecarui american, ar putea cumpara cele mai mari echipe sportive de pe planeta sau ar putea acoperi necesitatile financiare ale Romaniei pentru un an de zile.