De ce Siri pentru Apple TV 4 este oferit limitat

Siri Apple TVSiri sta la baza uneia dintre cele mai importante functii ale Apple TV 4, asistentul personal al celor de la Apple oferind posibilitatea de a beneficia de un sistem de cautare universala folosind noua telecomanda.

Cu ajutorul asistentului personal Siri utilizatorii pot face cautari foarte rapide prin diversele magazine online ale companiei Apple, dar si prin alte servicii web care permit streaming-ul video, totul fara ca utilizatorii sa introduca intr-un moment sau altul vreun text intr-un camp de scriere.

Desi sistemul de cautare universala este una dintre functiile extrem de importante ale Apple TV 4, compania Apple ofera suport pentru Siri in doar 8 dintre cele 30 de tari care au oficial asistentul, ele fiind : Marea Britanie, Australia, SUA, Canada, Franta, Germania, Japonia si Spania.

Daca v-ati intrebat de ce a ales Apple sa faca acesta separare de functii, ei bine totul are legatura cu modul in care utilizatorii rostesc denumirile actorilor, a filmelor sau a show-urilor TV favorite, acestea fiind diferite de la tara la tara, Siri trebuind sa invete toate aceste lucruri in timp.

Practic Apple a fost nevoita sa modifice manual baza de date a Siri adaugand diversele moduri in care sunt rostite numele de filme/actori in cele 8 tari in care cautarea universala este oferita, asta pentru ca utilizatorii rostesc diferit cuvintele in ficare dintre ele.

Avand in vedere ca pentru Apple TV 4 Siri aduce una dintre functiile centrale, Apple a fost nevoita sa se asigure ca asistentul intelege corect tot ceea ce i se spune, asa ca a decis sa limiteze disponibilitatea sa doar la tarile in care a reusit sa configureze sistemul suficient de bine pentru a fi util.

In timp Apple va extinde disponibilitatea Siri pentru Apple TV 4 si la alte tari de pe glob, insa pana atunci sistemul de cautare universala nu va putea activa asistentul personal in vederea efectuarii de cautari.