Apple TV 4 are suport pentru foldere

Apple TV 4 folderApple TV 4 a fost lansat vinerea trecuta cu tvOS si desi are suport pentru aplicatii, din pacate compania Apple nu a implementat suport pentru organizarea acestora in foldere, astfel ca utilizatorii nu pot decat sa treaca peste sute si sute de aplicatii pentru a ajunge la cea dorita.

Desi deocamdata Apple TV 4 nu permite afisarea de aplicatii in interfata sa, se pare ca tvOS are totusi suport pentru ele, un dezvotlator de aplicatii descoperindu-l dupa o analiza destul de amanuntita a noului sistem de operare pentru acest produs.

Mai mult decat atat, el a reusit sa modifice codul sursa al tvOS pentru a putea activa sistemul de suport pentru foldere, astfel ca a reusit sa isi organizeze aplicatiile din Apple TV 4 folosind acest sistem, iar in imaginea de mai sus puteti vedea o forma rudimentara a lor.

Sistemul de foldere oferit de catre compania Apple pentru tvOS si Apple TV 4 este similar celui existent in iOS, astfel ca utilizatorii vor putea modifica denumirile acestor foldere dupa bunul plac pentru a gasi mai apoi aplicatiile mult mai usor.

Stergerea unui folder se face prin apasarea butonului play/pause din telecomanda, iar stergerea unui folder va sterge si cele maxim 9 aplicatii care pot fi listate in el, astfel ca vorbim despre ceva foarte simplu implementat de catre Apple, dar cu anumite limite.

Desi Apple TV 4 si tvOS au suport pentru foldere, nimeni nu stie deocamdata cand sau daca Apple va activa aceasta functie pentru toata lumea, asa ca ramane de vazut ce se va intampla.