Steve Jobs dorea ca Apple sa faca o masina

Iata din ce ar putea fi compusa masina AppleSteve Jobs dorea in 2008 ca Apple sa produca o masina inteligenta pe care mai apoi sa o vanda in diverse piete de pe glob, insa visul sau va fi indeplinit la un deceniu distanta, daca totul va decurge conform planurilor.

Mai exact, Tim Cook a aprobat planul pentru dezvoltarea masinii Apple abia dupa decesul lui Steve Jobs, astfel ca masina electrica si probabil autonoma se afla intr-un stadiu avansat al procesului de dezvoltare, ea putand fi lansata pana la sfarsitul anului 2017, sau inceputul anului 2018.

Informatia vine de la Tony Fadell, parintele iPod, in anul 2008 el fiind unui dintre managerii seniori ai companiei Apple si un apropiat al lui Steve Jobs, cu fostul CEO al companiei Apple discutand in cateva randuri despre posibila dezvoltare a unei masini inteligente.

Atunci Steve Jobs si diversi manageri ai companiei Apple au avut discutii cu privire la modul in care ar putea arata masaina, cum ar putea fi interiorul sau ori ce fel de combustibil va folosi, insa nimic nu a fost dezvoltat dincolo de o simpla discutie in cadrul companiei.

We had a couple walks, and this was in 2008, about if we were to build a car, what would we build? What would a dashboard be? What would seats be? How would you fuel or power it? At the end, it was always like, we’re so busy, we’re so constrained… it’d be great to do it, but we can’t.

Desi cati Steve Jobs era viu proiectul masinii inteligente nu a luat fiinta, iata ca dorinta sa de a dezvolta o masina va fi indeplinita de catre Tim Cook, Apple alocand resurse impresionante pentru a dezvolta un automobil, primul astfel de produs din istoria sa.

In momentul de fata masina Apple este dezvoltata de peste 1200 de ingineri in diverse laboratoare din SUA si alte zone de pe glob, companii precum BMW sau Daimler Chrysler putand deveni parteneri ai Apple, fosti angajati ai lor lucrand deja in Cupertino.