Tim Cook: Apple Pencil nu este doar un stylus

Apple Pencil iPad ProiPad Pro va fi lansata pe 13 noiembrie conform companiei Apple, iar pentru ca produsul are nevoie de atentie, Tim Cook, Eddy Cue si Adobe au inceput sa atraga atentia lumii intregi inspre ea.

Tim Cook se afla in Londra zilele acestea pentru a promova iPad Pro si a fost de acord sa ofere un interviu unei publicatii locale pentru a promova tot ceea ce are de oferit noul produs al companiei pe care o conduce, sustinand ca Apple Pencil nu este doar un simplu stylus.

Apple Pencil este un creion digital care spre deosebire de un stylus este mai subtire si nu are latenta mare la atingerea ecranului, deci artistii grafici vor putea crea desene pe iPad Pro exact asa cum ar face-o in lumea reala folosind un creion sau un stilou.

Intrebat daca este ingrijorat cu privire la lansarea unei tablete atat de scumpe, Tim Cook a afirmat ca iPad Pro va atrage utilizatori de PC-uri, utilizatori de tablete iPad si altii din exterior, spunand si ca nu exista tablete bune la preturi de doar 50 de dolari.

Well, we didn’t really do a stylus, we did a Pencil. The traditional stylus is fat, it has really bad latency so you’re sketching here and it’s filling the line in somewhere behind. You can’t sketch with something like that, you need something that mimics the look and feel of the pencil itself or you’re not going to replace it. We’re not trying to replace finger touch, we’re complementing it with the Pencil.

Mergand mai departe, Tim Cook sustine ca Smart Keyboard este un accesoriu care ofera o enorma utilitate, CEO-ul Apple afirmand ca separat de iPhone si Apple Watch, iPad Pro este singurul produs Apple pe care el il mai foloseste in calatoriile sale.

Separat de Tim Cook, in clipul video de mai sus il vedeti pe Eddy Cue prezentand iPad Pro pentru o televiziune americana, tableta avand un pret de pornire de 799 de dolari in SUA si preturi mult mai mari in alte zone de pe glob, ea avand sanse mici de a genera sume mari de bani pentru Apple.