Apple Watch detecteaza obiectele din jurul tau

Apple Watch detectare obiecteApple Watch incepe sa devina un gadget extrem de interesant pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar cei de la Disney s-au gandit ca produsul Apple poate oferi o functionalitate suplimentara greu de imaginat pana acum.

Mai exact, in clipul video de mai jos veti vedea ca Apple Watch este folosit pentru a detecta obiectele din jurul nostru, la baza acestei tehnologii stand capacitatea ceasului inteligent de a recunoaste semnalele electromagnetice emise de catre aceste obiecte.

Pentru a ajuta Apple Watch sa preia si sa interpreteze semnale electromagnetice, cercetatorii de la Disney au folosit un chip de doar 10$ care poate fi instalat in orice smartwatch, sistemul dezvoltat de catre ei fiind numit EM-Sense, el transformand un corp intr-o antena capabila sa citeasca semnale electromagnetice.

Desi EM-Sense este capabil sa detecteze obiectele electronice fara probleme, chiar si obiectele simple pot fi recunoscute folosind Apple Watch, conditia fiind ca acel obiect sa fie un oarecum bun conductor de electricitate, altfel intregul proces nu va functiona in vreun fel.

Dupa cum puteti vedea in clipul video de mai sus, EM-Sense poate recunoaste foarte usor obiectele pe care posesorul unui Apple Watch le atinge, astfel ca el poate fi de un imens folos pentru persoanele nevazatoare care ar sti imediat pe ce pun mana.

[Most electronic devices] have EM signatures, but for passive objects like steel ladders—which are conductive—they pick up EM signals from their immediate environment, like fluorescent lights or power lines. Meanwhile, non-conductive objects like pens and plastic chairs are not capable of generating EM signals.

Avand in vedere ca totul este prezentat deocamdata sub forma unui prototip, ramane de vazut cat timp va fi necesar pana cand aceasta tehnologie va putea deveni cu adevarat utila in lumea reala.