Apple va permite transferuri de bani prin iMessage

iMessage transfer de baniZilele trecute v-am spus ca Apple dezvolta un serviciu pentru transfer de bani intre posesorii de iDevice-uri, iar astazi aflam ceva mai multe detalii in legatura cu ceea ce planuiesc cei din Cupertino.

Mai exact, conform unor surse bancare care se afla in negocieri cu Apple privind lansarea acestui nou serviciu de transferuri de bani ce va functiona cu ajutorul Apple Pay, compania din Cupertino intentioneaza sa foloseasca iMessage pentru a permite transferuile.

Facebook Messenger este deja capabil sa faca transferuri de bani intre utilizatorii din SUA, iar Apple se gandeste ca iMessage-ul folosit la scara larga de catre utilizatori ar putea fi sursa pentru a-si face serviciul de transfer de bani extrem de popular in lumea intreaga.

Avand in vedere ca sistemul iMessage foloseste un sistem foarte puternic de criptare, integrarea unui sistem de transfer de bani ar fi singura solutie pentru Apple de a oferi o asemenea functionalitate, asta pentru a tine totul cat se poate de sigur pentru utilizatori.

One way Apple might add money transfer services to iOS is through iMessage, the proprietary messaging service, according to people who have discussed the program with Apple. It’s already one of the most used default apps on iPhones and is especially popular with the younger crowd.

Avand in vedere ca serviciile de acest gen necesita si aprobarea autoritatilor, compania Apple vrea ca bancile sa se ocupe efectiv de transferuri si ea sa aiba grija doar de “partea din fata”, adica de butoanele pe care utilizatorii trebuie sa le apese pentru a transfera banii.

Practic nu foarte multe se vor schimba fata de modul in care va functioneaza Apple Pay in momentul de fata, insa chiar si asa nu se stie cand ar urma sa fie lansat serviciul de transferuri de bani al Apple.