iPad Pro a fost dezasamblata, dezvaluie numeroase noutati

iPad Pro dezasamblataiPad Pro a fost dezasamblata in cursul noptii trecute de catre cei de la iFixIt, noua tableta a celor din Cupertino dezvaluind numeroasele modificari pe care inginerii le-au creat pentru noul produs.

Spre deosebire de alte modele ale iPad, in iPad Pro compania Apple a decis sa modifice pozitia placii logice, aceasta fiind acum amplasata chiar in mijlocul carcasei, iar asta deoarece noua tableta are 4 difuzoare, cate unul montat in fiecare colt al carcasei sale.

In ceea ce priveste cele 4 difuzoare, fiecare dintre ele are o camera de rezonanta amplasata langa el, fiecare fiind creat identic, iar in functie de orientarea in care este folosita tableta difuzoarele isi modifica functionalitatea, cele de sus redand frecvente inalte, cele de jos redand frecvente joase.

Conform celor de la iFixIt, desfacerea camerelor de rezonanta ofera tabletelor iPad Pro capacitatea de a reda sunetele cu 61% mai tare decat iPad, sub fibra de carbon care protejeaza camerele de rezonanta fiind introdusa spuma care are rolul de a amplifica suentele redate.

iPad Pro 4 difuzoare

Desi existenta celor 4 difuzoare aduce mai multe beneficii pentru utilizatori, se pare ca fara ele Apple ar fi putut implementa o baterie ce are o capacitate cu pana la 50% mai mare decat cea de 10307 folosita in momentul de fata de catre cei de la Apple.

In ceea ce priveste componentele care nu au fost documentate oficial despre Apple in ceea ce priveste iPad Pro vorbim despre :

  • 2 chip-uri Broadcom BCM15900B0
  • senzor Touch ID NXP Semiconductors 8416A1
  • chip de ecran pentru timing Parade Technologies DP695
    • chip-ul DP665 este folosit in iMac 5K si se crede ca modelul din iPad Pro este o versiune inferioara a sa care este necesara pentru a sustine rata de actualizare variabila a ecranului tabletei
  • Texas Instruments TPS65144

iPad Pro dezasamblata 1

In final cei de la iFixit au stabilit ca iPad Pro are un scor de reparare de 3 din 10 facand urmatoarele observatii :

  • bateria poate fi schimbata in iPad Pro deoarece inlocuitoarea poate fi prinsa cu benzi adezive;
  • Smart Connector-ul este imposibil de inlocuit deoarece nu are componente care se misca, deci nu ar trebui sa se strice;
  • ecranul si panoul frontal sunt lipite, deci procedura de desfacere este simplificata;
  • partea proasta este ca modul in care sunt lipite aceste componente creste costul de inlocuire, dar si riscul de stricare la desfacere;
  • Apple foloseste mai mult adeziv decat in mod normal, astfel ca reparatiile sunt mult ingreunate.