Apple si problema cu afisarea aplicatiilor

aplicatii eronat App StoreApp Store-ul companiei Apple pare sa sufere de o mica problema sau de o tentativa a companiei Apple de a manipula rezultatele afisate pentru utilizatorii sai, aplicatiile proprii fiind afisate in pozitii preferentiale.

Mai exact, in topul aplicatiilor gratuite, unele aplicatii ale companiei Apple sunt afisate pe primele pozitii pe anumite terminale mobile, asta in timp ce App Store de pe desktop sau alte terminale mobile nu le listeaza absolut deloc in top 20 aplicatii gratuite.

Problema pare sa afecteze doar anumite terminale care ruleaza iOS 9.1 in momentul de fata, problema nefiind intalnita in iOS 8.3 sau versiunea pentru desktop a App Store, astfel ca nimeni nu stie daca este vorba despre un bug al algoritmilor celor de la Apple, sau despre o manipulare.

The discrepancy, of course, could be related to a bug in Apple’s App Store ranking algorithm, but it’s a persistent one if that’s the case. It doesn’t appear to be impacting the relative rankings of most other Top applications, besides Apple’s. That is, Facebook Messenger is still at the top of the App Store, followed by newcomer Acapella from PicPlayPost, then YouTube, and then Facebook.

Avand in vedere ca aplicatiile companiei Apple sunt cele despre care se discuta, indeea ca totul sa fie o manpulare a aparut in mintile multora dintre cei care au observat afisarea ciudata a aplicatiilor in App Store-ul celor din Cupertino, insa cu siguranta nu vom afla vreodata adevaratul motiv.

App Store mai afseaza uneori aplicatii platite in topurile aplicatiilor gratuite, insa intotdeauna erau listate aceleasi aplicatii in topuri indiferent de pe ce terminale era accesat magazinul, asa ca problema de acum este una inedita si fiecare intelege ce vrea din ea.