Apple ia tot profitul producatorilor de smartphone

profit vanzare smartphoneApple a incasat 94% din profitul producatorilor de smartphone-uri in T3 2015, compania americana reusind din nou sa isi umileasca in totalitate competitorii care produc terminale mobile si le vand pe intregul glob.

Conform unor estimari facute de catre unele agentii de analiza a pietei globale a smartphone-urilor, Apple si Samsung au fost singurele companii producatoare de smartphone-uri care au generat profit din vanzarea acestui tip de terminale, restul producatorilor importanti avand pierderi sau reusind sa isi recupereze investitiile.

Apple a incasat 94% din profitul producatorilor de smartphone-uri si Samsung 11% din el, asta in timp ce HTC, Microsoft, Motorola sau Sony au inregistrat doar pierderi din vanzarea de smartphone-uri, fiecare companie avand pierderi de doar 1% fata de incasari si investitii.

Separat de acestea, Blackberry si Sony au fost singurele companii importante care au reusit sa isi acopere investitiile cu incasarile generate de catre vanzarea de smartphone-uri, pentru canadieni acesta fiind un pas foarte important spre revenirea din problemele financiare.

Acum daca va intrebati cum au calculat analistii profit de 106% pentru acesti producatori de smartphone-uri, ei bine ei au atribuit pierderile unor companii catre Apple si Samsung pentru a genera aceasta suma, aceasta practiva fiind una obisnuita si des intalnita in ultimii ani.

Acum e greu de spus daca Apple a incasat intr-adevar 94% din profitul tuturor producatorilor de smartphone-uri, insa de aproximativ 4 ani incoace Apple are cel mai mare profit dintre toti producatorii de smartphone-uri si asta din cauza preturilor mari practicate.

Pentru Samsung vorbim despre cel mai mic profit din ultimii 5 ani, compania coreeana avand serioase probleme financiare din cauza vanzarilor slabe ale smartphone-urilor sale de top, iar acest lucru nu pare sa aiba vreo rezolvare prea curand in ciuda tuturor eforturilor lor.

Acestea fiind spuse, Apple este prezentata din nou ca “regina” producatorilor de smartphone-uri cu cel mai mare profit dintre toti.