Apple a ales producatorul exclusiv al chip-ului A10

chip A10 AppleiPhone 7 va fi lansat in 2016 de catre compania Apple, iar in interiorul sau ar urma sa regasim un chip A10 mult mai performant decat chip-ul A9 folosit in actualul iPhone 6S, iar el urmeaza sa fie produs de catre doar o singura companie.

Conform unor analisti cu informatii de la surse apropiate companiei Apple, cei din Cupertino ar fi pregatiti sa le acorde taiwanezilor de la TSMC productia totala de chip-uri A10 pentru viitorul iPhone 7, renuntand, aparent, complet la coreenii de la Samsung.

Anul acesta scandalul chipgate a pus in discutie decizia celor de la Apple de a contracta Samsung ca si producator de chip-uri A9 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, performantele componentelor sale fiind inferioare celor create de catre TSMC.

Pentru a nu fi pusa intr-o situatie la fel de jenanta si anul viitor, compania Apple pare dispusa sa colaboreze exclusiv cu TSMC pentru productia chip-ului A10, taiwanezii avand in totalitate capacitatea de a produce suficient de multe componente pe cat are Apple nevoie.

HSBC changed its mind today, raising TSMC from Neutral to Buy, saying that the chip foundry will regain 100% market share of Apple’s A10 production in 2016. Its potential deal with Apple on InFO packaging will likely bring over $300 million in sales in 2016 and reach $1 billion in 2017. As a result, the bank revised up its price target from 148 new Taiwan dollars to NT$165.

Chiar daca acum vorbim doar despre zvonuri privind productia chip-ului A10, ceea ce s-a intamplat toamna aceasta ne-a demonstrat ca Samsung are procese de fabricatie inferioare celor ale TSMC, iar Apple cauta intotdeauna doar cei mai buni producatori.

Pentru iPhone 7 si chip-ul A10 cei de la TSMC ar urma sa foloseasca un proces de fabricatie InFO pentru procesor si componentele adiacente, iar aceasta schimbare ar urma sa ne aduca performante si autonomie mult mai bune.