Chipgate dezmintit de o cunoscuta organizatie americana

Chipgate dezmintit iPhone 6S si iPhone 6S PlusChipgate a fost dezmintit de catre Consumer Reports, una dintre cele mai respectate organizatii americane independente care testeaza diversele produsele electronice lansate pe piata din SUA, facand recomandari de achizitie pentru consumatori in baza verificarilor.

Saptamanile acestea chipgate a fost in atentia lumii intregi deoarece in repetate randuri s-a spus ca terminalele iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu chip Samsung si TSMC au autonomie diferita, coreenii facand chip-uri mai proaste, taiwanezii facandu-le pe cele mai bune.

Apple a afirmat ca diferenta in autonomie dintre iPhnoe 6S cu chip TSMC si Samsung este de doar 2% – 3%, iar cei de la Consumer Reports au dorit sa afle cat adevar exista in zvonuri si in informatiile oficiale de la Apple, ei testand iPhone 6S si iPhone 6S Plus in propriul laborator.

Cei de la Consumer Reports au incercat sa testeze terminalele in conditii reale de folosire, transmitand un semnal de +10 dBm pe frecventa 5, facand in acelasi timp si teste de navigare pe internet prin Wi-Fi, totul cu ambele terminale avand aceleasi setari facute.

Smartphones are as complicated as the people who use them, so it’s impossible to say with certainty that the battery- and temperature-performance differences we measured in this chipgate testing will be consistent in every imaginable scenario. But if iPhone 6s users are ever disappointed with their phones, we’re confident it won’t be because they bought the model with the “wrong” chip.

In baza acestor teste, cei de la Consumer Reports au descoperit ca diferentele in autonomie dintre chip-urile TSMC si Samsung ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt de aproximativ 1%, adica mai putin decat ceea ce a afirmat compania Apple saptamana trecuta.

Practic acum Consumer Reports confirma tot ceea ce a spus compania Apple in repetate randuri si era de asteptat sa vedem acest lucru, insa in viata reala cu siguranta veti avea rezultate diferite fata de ceea ce vedem pe internet in diverse articole.

Realitatea este ca autonomia bateriei difera in functie de modul in care fiecare persoana isi foloseste terminalul, asa ca diferenta ar putea fi de 1% sau de 50% pentru voi in functie de task-urile pe care le intreprindeti cu dispozitivele voastre.