Apple TV 5 ar putea fi lansat in 2016

Apple TV 5Apple TV 5 ar urma sa fie lansat in 2016 de catre compania Apple, succesorul Apple TV 4 fiind aparent programat pentru a intra in productie la inceputul anului viitor, cel putin conform unui zvon aparut in cursul acestei zile.

O productie de test ar fi fost deja programata de catre compania Apple pentru a incepe in cursul acestei luni, productia unitatilor finale urmand a incepe la inceputul anului 2016 in fabrica partenerilor de la Quanta, aceasta companie fabricand in momentul de fata si Apple Watch.

Marea schimbare pe care Apple TV 5 ar urma sa o aduca pentru utilizatori este un procesor mult mai rapid decat actualul A8 folosit de catre compania Apple, sporul de performanta oferit prin acest upgrade urmand a fi suficient de substantial pentru a sustine rularea de jocuri la rezolutii mari.

Pentru un procesor mai puternic Apple intentioneaza sa implementeze si un nou sistem de disipare a caldurii, noile componente generand mai multa caldura in interiorul carcasei, aceasta avand nevoie de un sistem mai eficient pentru disiparea ei, dar totul fara a modifica in vreun fel design-ul.

The fifth-generation Apple TV will come into trial production in December and volume production in the first quarter of 2016, with Apple for the first time adopting a heat-dissipation solution for the set-top box to handle the device’s new CPU, according to sources from Taiwan-based supply chain makers.

Apple TV 4 a fost lansat cu doar putin peste o luna in urma, deci aparitia unui al doilea model la inceputul anului viitor pare foarte putin plauzibila pentru ca Apple si-ar supara o foarte mare parte dintre clientii care au achizitionat actualul model al produsului.

Pe de alta parte nu ar fi greu de crezut ca Apple TV 5 ar putea fi lansat in toamna anului viitor, la un an distanta de Apple TV 4, insa ramane de vazut daca Apple va dori sa ofere produse cu adevarat performante.

2 COMENTARII

  1. Lasa e bine si asa, si eu aștept IOS 9.2. Dar cu cat așteptam mai mult cu atât mai bine, asta înseamna ca Apple este interesat sa rezolve cat mai multe probleme ale sistemului.