Microsoft Surface a depasit iPad in vanzari

Surface depaseste iPadMicrosoft Surface a depasit in vanzari tableta iPad a companiei Apple in luna octombrie a acestui an, iar asta intr-o evolutie destul de neobisnuita a lucrurilor, mai ales ca vorbim despre o tara foarte populara pentru Apple.

Mai exact, Microsoft a depasit Apple in vanzarile online de tablete din luna octombrie in SUA, compania din Redmond lansand atunci Microsoft Surface Pro 4 pe piata, acest eveniment convingand un numar mare de utilizatori sa-i cumpere produsul.

Desi compania Apple a dominat vanzarile online de tablete din SUA pe parcursul intregului an 2015, se poate observa ca vanzarile de tablete iPad au inceput sa scada din luna iulie, in timp ce vanzarile de tablete Surface au inceput sa creasca, evolutia fiind extrem de favorabila pentru Microsoft.

Dupa cum puteti vedea, vanzarile de tablete Microsoft s-au dublat din septembrie si pana in octombrie, in timp ce vanzarile de tablete iPad au scazut la jumatate, semn ca produsele celor de la Apple si-au pierdut din importanta pentru americani dupa aparitia Microsoft Surface Pro 4.

Ca sa fiu complet sincer, modul in care au crescut vanzarile Microsoft si au scazut cele ale Apple este destul de curios pentru ca vorbim despre schimbari radicale in intentiile oamenilor de a cumpara tablete, insa lucrurile sunt complet diferite pentru luna noiembrie, Black Friday fiind de vina.

iPad a fost cel mai vandut produs al unui mare retailer online din SUA cu ocazia Black Friday, asa ca va fi interesant de vazut ce informatii privind vanzarile online de tablete vor fi oferite de catre companiile de analiza in urmatoarele luni, Apple urmand cel mai probabil a isi recuceri pozitia dominanta pe piata.