Apple va lansa un iPhone cu ecran OLED

iPhone ecran OLEDApple va lansa un iPhone cu ecran OLED, iar daca zvonurile aparute pana acum inca nu v-au convins in legatura cu planurile celor din Cupertino, ei bine astazi o noua publicatie asiatica vine sa sustina tot ceea ce s-a spus pana acum despre acest mitic terminal al Apple.

Conform unei publicatii din Japonia, partenerul Apple, Japan Display, urmeaza sa inceapa producatia in masa a ecranelor OLED pentru iPhone 8 in vara anului 2018, asa cum ne relata un zvon aparut cu doar trei saptamani de zile in urma tot de la o publicatie asiatica.

Conducerea Japan Display se afla in momentul de fata in negocieri cu Apple pentru fabricarea de ecrane OLED pentru iPhone 8 si viitoare modele ale terminalelor celor din Cupertino, Samsung si LG Display fiind deasemenea interesate sa faca parte din planurile Apple.

Desi de 8 ani Apple foloseste ecrane LCD IPS in terminalele sale iPhone, in 2018 lucrurile urmeaza sa se schimbe, cei din Cupertino fiind pregatiti sa faca trecerea spre tehnologia OLED, ea fiind deja utilizata in Apple Watch-ul lansat pe piata in luna aprilie.

Desi Apple probabil isi doreste de ceva vreme sa lanseze un iPhone cu ecran OLED, se pare ca deocamdata aceasta tehnologie nu este suficient de buna pentru standardele sale, insa imbunatatirile planificate pentru ea ar urma sa faca implementarea posibila in iPhone 8.

Stim deja ca ecranele OLED redau culorile mai bine, consuma mai putina energie si afiseaza imagini mai clare decat ecranele LCD, iar cei de la Apple par convinsi ca o schimbare dramatica a modului in care iPhone-urile redau imagini este imperios necesara.

Chiar daca nu 2018 va fi anul in care vom avea un iPhone cu ecran OLED, sunt ferm convins ca Apple isi va face curajul de lansa mai devreme sau mai tarziu un asemenea dispozitiv, iar aparitia sa nu cred ca poate fi amanata cu mai mult de 2 – 3 ani fata de data zvonita acum.